Oxandrolon
Dopping

Oxandrolon: hatások és veszélyek

Az Oxandrolon, más néven Oxandrin egy Pfizer által gyártott gyógyszer, melyet először Raphael Pappp állított elő 1964-ben, az Egyesült Államokban. Ezt a szintetikus anabolikus szteroidot legfőképpen mérsékelt androgén hatása tette ismertté. Viszont ezért cserébe az anabolizmust sem tekeri fel olyan mértékben, mint a több mellékhatással bíró szteroidok.

Kevésbé veszélyes, de kevésbé hatékony

Akinek a növekedés mellett fontos a biztonság is, inkább fogja ezt választani, még ha az eredmény így valamelyest szerényebb lesz. Vizsgálatok kimutatták, hogy napi 20 mg Oxandrolon 12 hét alatt sem okoz számottevő májkárosodást.

Másik előnye a szernek az, hogy nem aromatizál. Nem kell gynecomastiától tartani, és az ösztrogén szint emelkedés is elmarad.

Az Oxandrolon a gyors fogyással járó betegségek kezelésében használatos. Sikeresen alkalmazzák AIDS-betegeknél, csontritkulás esetén, továbbá Turner-szindrómás, hepatitises, vérszegénységben szenvedő, és angioödémás pácienseknél is.

A gyógyszer tablettás kiszerelésben kerül forgalomba. Toxicitása igen alacsony, alacsonyabb a Stanazololénál is. Mivel androgén hatása elhanyagolható, női sportolók körében is elterjedt.

Hatása

Az Oxandrolon a kevésbé veszélyes szteroidok közé tartozik. Nem okoz drámai változást, de azért jelentős mértékű izomtömeg-növekedés érhető el vele, ha az étrend is rendben van. Előszeretettel használják diéta alatt is, mert zsírégető hatását ilyenkor fejti ki látványosan, de a diétás időszak alatti izomnövekedés és ezzel egy időben történő zsírleadás sem elérhetetlen. Az Oxandrolon segíthet a komolyabb szerekre alapozó kúrák utáni visszaesés mérséklésében is.
Ez a szteroidkészítmény megtalálható a tiltott doppingszerek listáján. A szervezetből 3-4 hét alatt ürül ki teljesen.

A napi adag férfiaknál általában 20-100mg között van, míg nők esetében 2,5-20mg-ról beszélhetünk. Gyenge hatása miatt legtöbbször nem szedik magában, inkább kombinálják Primobolannal vagy Winstrollal.

Ami a mellékhatásokat illeti, nagy dózisban fogyasztva természetesen az Oxandrolon is beleszól a szervezet hormonháztartásába, és jelentős terhelést ró a májra és a vesékre. Fogyasztása során előfordulhat hányás és rosszullét.

A testepitek.hu kategorikusan ellenzi mindenféle doppingszer használatát, cikkeink pusztán tájékoztató jellegűek.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük