Versenyek

Öt magyar arany a fitnesz-vb-n

Remek magyar sikerekkel zárult a WBPF nevű világszervezet fitnesz- és testépítő világbajnoksága Thaiföldön, a küldöttség öt arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyert.

A magyar WBPF-szövetség tájékoztatása szerint az öt elsőség egyformán női versenyző nevéhez fűződött: Zsigmond Regina, Bán Vivien, Bistei Judit, Koloszár Enikő és Silye Bettina egyaránt világbajnok lett. Krassalkovics Zsófia egy-egy ezüst- és bronzérmet gyűjtött, Engler Zsuzsanna szintén ezüstérmet szerzett, Muzsik Réka és Nagy Mariann pedig egy-egy harmadik hellyel érkezhet haza. A legjobb magyar férfiversenyző az ezüstérmes Krizsán Attila volt, akit csak egy iráni riválisa előzött meg.

Ezen kívül Magyarországé lett a legjobb női csapatnak járó trófea is, így összesen hatszor szólt a Himnusz Bangkokban. Sebestyén Péter, a WBPF Hungary elnöke elmondta, az esemény rangját jelzi, hogy Thaiföld elnöke és a sportminisztere is kilátogatott a döntőre, amelyet a thai nemzeti televízió közvetített.

A WBPF 2009-ben alakult, 140 tagországgal rendelkezik. A hetedszer megrendezett WBPF-világbajnokságon 52 ország mintegy 500 versenyzője vett reszt. A magyar delegáció 22 versenyzőt indított a bangkoki vb-n.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük