Egészségügy

Orvos: szedjél gyógyszert, az életmód másodlagos…

A becslések szerint a magyar népesség mintegy 5 százaléka cukorbeteg – mondta nemrégiben Putz Zsuzsanna belgyógyász az M1 aktuális csatorna műsorában. Nem meglepő ez az adat, hiszen a magyarok étkezési szokásaira a legnagyobb jóindulattal sem lehet pozitívumot említeni. Fogásaink bővelkednek gyorsan felszívódó szénhidrátokban, és a telített zsírokat sem vetjük meg.

 

Mit mond az orvos? Naná, hogy majd a gyógyszerek hozzák el a megváltást!

A belgyógyász-farmakológus elmondta: a megfelelő gyógyszeres kezelés mellett a betegek teljes értékű életet élhetnek. Hozzátette, hogy a gyógyszerek mellett a szigorú étrend betartása is nagyon fontos ennél a típusú betegségnél.

Mi lenne, ha egyszer azzal kezdenék végre, hogy legyen normális étrended, és végezz heti 3-5 napon legalább kétféle testmozgást – ideális esetben súlyzós és aerob edzést? Mi lenne, ha azon lenne a hangsúly, hogy előzzük meg a súlyfölösleget, és éljünk aktívabb életet? Lehet, hogy félnek a munkanélküliségtől?

A műsorban elhangzott, hogy évente Magyarországon 3-4 ezer végtag-amputációt hajtanak végre a cukorbetegség miatt, de – a belgyógyász szerint – ez a szám csökkenni fog, mert ma már több központ is a kór okozta idegkárosodást szűrésére helyezi a hangsúlyt.

Megelőzésről egy nyamvadt szó sem esett.

 

BIOquant – a lézeres-mézivós átverés

Sérv után hogyan kerüljem el az izomvesztést?

Miért van elhízva a magyar lakosság?

Gyomorgyűrű – fogyni vágyók mocskos lehúzása

Gerincsérv után is van élet?

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük