Blog

Ne menj most edzőterembe!

Ez a határozott véleményünk és kérésünk felétek. Számos edzőterem még mindig nyitva van, és igyekeznek még egy kis profitot kisajtolni a vendégkörből.

Meg a jóég tudja, mi motiválja még azokat a felelőtlen tulajokat, akik inkább fertőtlenítéssel és házirend-módosításokkal igyekeznek kitolni az elkerülhetetlent.

A termeket valószínűleg be fogják zárni, vagy az ügyfélkör kopik ki, ahogy terjed a vírus Magyarországon. A tisztifőorvos szerint megtöbbszöröződhet a fertőzöttek száma.

Lehet, hogy pár napja még mi is poénkodtunk vele, de a számok azt mutatják, hogy a helyzet komoly, és még csírájában kellene elfojtani a bajt, nehogy még nagyobb gáz legyen.

Nem halsz bele, de dominóként dől össze minden

A koronavírus egy egészséges szervezetre nem különösebben veszélyes, de könnyen átadhatod olyan hozzátartozódnak, akire halálos veszedelmet jelenthet. Ide tartoznak az idősek és a krónikus betegek. Sőt, benned is lehet más betegség is, amiről még nem tudsz. Miért kockáztatnál?

A járvány legfőbb veszélye tehát nem az, hogy a lakosság egy kis része közvetlenül belehalhat. Hanem az, hogy – ismerve a magyar egészségügy állapotát – bedöntheti az ellátórendszereket. Már most egy rakás műtét marad el, az egészségügyi személyzet munkaerőhiánnyal küszködik. Önkénteseket keresnek, mobilkórházat építenek, járványkórházakat jelöltek ki.

Mi a túróért kockáztatnál? Mert valami barom azt javasolja, hogy vitaminpakkal majd nem kapod el a vírust, és nem viszed szanaszét? Nézd meg, hogy alakul a helyzet a magyarnál valamivel jobb állapotban lévő olasz és spanyol egészségügyben. Ahhoz, hogy itt ez ne következzen be, hallgass szakemberekre, és soha ne fogadd meg olyan személy tanácsát, akinek anyagai érdeke fűződik ahhoz, hogy terembe jár, tápkiegeket vásárolj. Árulkodó jel, ha valamilyen ismert gyártó is mögötte áll.

Legyél remete!

Senki nem tudja, meddig fog tartani ez a helyzet, de annál hamarabb véget ér, minél előbb elkezdünk cselekedni. Ennek egy a lényege: minél kevesebb emberrel kerülj interakcióba. Maradj otthon, eddz otthon, vagy olyan helyen, ahol nincs ember. Az egészségmegőrzés szempontjából nem kell feltétlenül súlyzós edzést végezned!

A következő napokban, hetekben igyekszünk egy olyan cikksorozattal segíteni, amely az edzőtermen kívüli mozgásformákat veszi sorra. Mert összecsoffadni azért nem kell 🙂

Van még egy sokakat megbotránkoztató ötletünk: iktass be 1-2 hét pihenőt! Bajod nem lesz tőle, ennyi idő alatt megfelelő táplálkozás mellett nem fogsz izmot veszíteni.

Kellemes pihenést, feltöltődés, otthoni edzést!

 

 

Még szintén kedvelheted...