Naposim hatásai és veszélyei
Dopping

Naposim – a szer várható hatásai és veszélyei

A naposim – helytelenül igen gyakran naposin névvel illetve – az egyik legnépszerűbb szájon át szedhető (orális) szteroid. Hatóanyaga megegyezik az ugyancsak elterjedt dianabol-éval. A népnyelv használja még rá a „paraszt kox” elnevezést is, mivel igen könnyen hozzáférhető (szinte mindenkinek van ismerőse, aki be tudja szerezni ezt a szert).

A naposim jelentős erő és tömegnövekedést okoz, viszont utóbbinak jelentős része a szer vízvisszatartó hatásából ered, ezért a legkevésbé sem lesz tartós az így megszerzett tömeg. A naposim szedése hosszú távon veszélyessé válhat, ezért 8 hétnél tovább semmiképpen sem szabadna használni. A tapasztalt sportolók winstrol-lal és deca-durabolin-nal kombinálják használatát, így nagyobb esély van a gyorsan megszerzett tömeg megtartására. Kúra után levezetésként általában spiropent használatos.

Mellékhatások

A naposim szedése jelentős terhet ró a májra, ami előbb-utóbb károsodik. Gyakori mellékhatás még a vérnyomás emelkedése, pattanásosság, hajhullás, esetleg agresszió.

A testepitek.hu kategorikusan ellenzi mindenféle doppingszer használatát, cikkeink pusztán tájékoztató jellegűek.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük