Phil Heath, a 2013-as Mr. Olympia
Versenyek

Mr. Olympia 2013 – A végeredmény

Megvan a harmadik! Phil Heath egyértelműen jobb volt az egyetlen komoly riválisának számító Kai Greene-nél is. A „Predátor” – bár tömeg tekintetében uralta a mezőnyt, kissé vizesen lépett színpadra. Ahogy az várható volt, Jay Cutler nem került dobogóra sem, Dennis Wolf harmadik helye viszont meglepetés.

( A 2014-es Mr. Olympia végeredménye >> )

Phil Heath, a 2013-as Mr. Olympia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2013-as Mr. Olympia végeredménye:

1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Dennis Wolf
4. Shawn Rhoden
5. Dexter Jackson
6. Jay Cutler
7. Roelly Winklaar
8. Mamdouh „Big Ramy” Elsbbiay
9. Branch Warren
10. Lionel Beyeke
11. Victor Martinez
12. Cedric McMillan
13. Evan Centopani
14. Steve Kuclo
15. Toney Freeman
16. Johnnie Jackson
16. Brandon Curry
16. Baitollah Abbaspour
16. Robert Piotrkowicz
16. Essa Obaid

 

A 2013-as Mr. Olympia tetőfokához közelít. A zsűrizés már lezajlott, hátravan még a döntő. 

A zsűrizés az alábbi eredményeket hozta:

Jay Cutler: Mindenki a nagy visszatérést várta, de úgy tűnik, marad minden a realitás talaján. Nem vitás, hogy a 4-szeres Mr. Olympia odatette magát a felkészülés során, viszont sajnos elég laposra sikeredett a forma, és a combjai sem az igaziak. Nem lesz ebből trónvisszahódítás.

Kai Greene: Hihetetlen, de még mindig tudott egy kis tömeget pakolni magára, de a szárazsága nem lett olyan szintű, mint az Arnold-on. A 2. hely azért biztosnak tűnik.

Phil Heath: Kösse fel a gatyát, aki le akarja ezt az embert taszítani az első helyről. Hibátlan fizikum, ráadásul méretben is jelentős fejlődést tud felmutatni.

Jay Cutler, Kai Greene, Phil Heath
Jay Cutler, Kai Greene, Phil Heath

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Branch Warren: Bár jobb formában van, mint az utolsó Arnold Classic győzelem óta, a jobb lábán még mindig látszik a korábbi sérülés nyoma. A kondíciója is lehetne jobb egy fokkal. 

Cedric McMillan: Az biztos, hogy nem fog beleszólni a dobogós helyezések sorsába. A forma és a szimmetria megfelelő, de még fejlődnie kell.

Roelly Winklaar: Nála egyértelmű fejlődés tapasztalható. A színe tökéletes, diéta alatt nem vesztett izomtömeget, de a pózolási technikáján még csiszolnia kell. 

Evan Centopani: Sajnos Evan elszúrta. Túldiétázta magát, és ez jól látszik a mell- és combizmain. Ellaposodott, nincs jó formában.

Lionel Beyeke: A francia versenyző lehet a következő évek egyik nagy reménysége. Még nem érte el genetikai határait, és idén nem veszélyezteti Phil-éket.

Victor Martinez: Victor egyelőre kellemes meglepetés ezen a versenyen. Jó a forma, és a New York Pro óta jelentős tömeggel gyarapodott.

Dennis Wolf: Élete eddigi legjobb formájában. Az első kihívásban is szerepelt, Phil Heath, Kai Greene, Jay Cutler, Shawn Rhoden és Dexter Jackson társaságában.

Toney Freeman: Úgy tűnik, az X-Man idén nem fog csodát tenni. Volt már jobb formában is, és a lábai el vannak maradva a felsőtestétől.

Steve Kuclo: Steve a jövő embere. Még fejlődnie kell ahhoz, hogy az igazán nagy nevek között emlegessék egyszer, de a debütálása nem rossz. Remek formában van.

Mamdouh Elssbiay: Az első kihívás előtt nem hangzott el a neve, így biztosra vehető, hogy az egyiptomi óriás idén még nem ér fel a csúcsra. Jól is néznénk már ki! Azért egy top 6 simán meglehet.

Johnny Jackson: A tavalyi évhez képest jobb formában van, de a felsőteste látványosan túlfejlődött a lábaihoz képest.

Brandon Curry: A kondíció nagyszerű, szép izomformák. De kellene még oda némi tömeg, és a brazíliai Arnoldon egy fokkal jobban is nézett ki.

Baitollah Abbaspour: Dicséretre méltó, hogy bár a 212 font alatti kategóriában esélye lett volna a végső győzelemre is, az iráni versenyző inkább a nagyok között méretteti meg magát. Nem is okozott csalódást rajongóinak, kiválóan sikerült a formaidőzítése.

Dexter Jackson: Nagy valószínűséggel ott lesz a legjobb 5 között. Hibátlan fizikum, a Penge nem öregszik.

Robert Piotrkowicz: Mivel 6 hete volt egy tricepszműtétje, nem számíthat előkelő helyezésre. De az, hogy így is színpadra áll, igazi sportemberhez méltó hozzáállás.

Shawn Rhoden: Hihetetlen forma, és még tömegben is javulni tudott legutóbbi fellépése óta. Vajon meglesz idén is a 3. hely?

Essa Obaid: Élete legjobb formáját hozta, de ez egyelőre kevésnek tűnik a top 10-hez is.

 

Ha mazochista vagy, és szeretnéd a döntőt élőben követni, itt megteheted: http://streaming.bodybuilding.com/2013-olympia-webcast/ – hajnali fél 4 körül kezdődik majd.

 

Ki lesz a Mr. Olympia?

Mr. Olympia 2013 – már csak néhány hét van

A félelmetes egyiptomi mindenkit lesöpört

Nordic Pro 2013 – Kiss Jenő hetedik lett

Phil Heath nyerte a 2012-es Mr. Olympiát

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük