Versenyek

Mr. Olympia 2015 – esélylatolgatás

Jövő szombaton (09.19.) kezdődik az év első számú testépítő versenye, a Mr. Olympia. Nagy kérdés, hogy idén végre lesz-e valaki, aki megkavarja a hosszú évek óta álló és gusztustalanul poshadt vizet. A címvédő, Phil Heath 2011 óta uralja a dobogó legfelsőbb fokát, és nagyon úgy fest, hogy most sem talál legyőzőre. Az utóbbi évek dobogósai ők voltak:

(Bombahír: Kai Greene nem indul a Mr. Olympián!)

 

2011
1. Phil Heath
2. Jay Cutler
3. Kai Greene

2012
1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Shawn Rhoden

2013
1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Dennis Wolf

2014
1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Shawn Rhoden

Jöhetnek az unalomig ismert, de ma is érvényben levő frázisok:

– Az uralkodó Mr. Olympiát nagyon meg kell verni. Nem elég csak szimplán jobbnak lenni nála, hanem agyon kell verni.

– A Mr. Olympia győztese csak kifogástalan előéletű és erkölcsű fickó lehet, aki amolyan nagykövete lehet a testépítésnek. Sokan emiatt tartják Kai Greenet örök másodiknak, pedig ha valaki, akkor ő tényleg veszélyes lenne Phil első helyére. Hogy mi kifogásuk lehet Kai viselkedésével kapcsolatban? Elsősorban homoerotikában bővelkedő fellépései, és egy állítólagos grapefruit-megdugás az, ami egyeseknél kicsapta a biztosítékot.

– Nem lehet Mr. Olympia az, aki nem beszél legalább társalgási szinten angolul. Ez Big Ramy esélyeit csökkentheti.

Kik lesznek a dobogósok?

Valószínűleg nem a 2015-ös Mr. Olympia lesz a meglepetések Olympiája. A felkészülési versenyeken a top versenyzők nem indultak, hisz a kvalifikáció már eleve zsebben volt, és elég volt, ha erre az egy versenyre koncentrálnak. A „selejtező” versenyek győztesei sem erőltették túlzottan a dolgot, miután kijutottak az Olympiára.

Így csak a felkészülési videókból és közösségi oldalakra feltöltött képekből lehet következtetni arra, hogy valószínűleg sem Phil sem Kai nem váltott hosszútávfutásra, és még megvan a tömegük. A kondíció időzítése persze kérdéses, de azért nagy beégést egyiküktől sem várunk.

Kai Greene fényképe.Egy friss kép Kai Greenről
 

Phil eddig az összes Mr. Olympia címét megérdemelten nyerte, és az összképet tekintve egyértelműen jobb volt a nála nagyobb tömeggel rendelkező Kai-nál. Kai meg mindig egyértelműen jobb volt az aktuális harmadik helyezettnél. Még leírni is baromi unalmas volt most…

Kik szoríthatják meg a két nagyágyút?

Van ugye egy Dennis Wolfunk és egy Shawn Rhodenünk, akik most is ott lesznek a színpadon, és mindet megtesznek azért, hogy boruljon végre az a fránya papírforma.

Ne feledkezzünk meg az „óriásülő” Dexter Jacksonról sem, aki 2008-ban győzni tudott, és még 45 évesen is remek formát mutatott idén, és megnyerte a második legmenőbb profi testépítő versenyt, az Arnold Classic-ot. Ha már Arnold Classic, ne feledkezzünk meg az itt második helyen végző Branch Warrenről sem, aki győzelmi álmokat biztosan nem dédelget, de volt már ő korábban Mr. Olympia második helyezett is.

Itt van az igazi szörny, Big Ramy is, aki tömegben már most a mezőny legjobbjai között van, de formában még van hová fejlődnie. A 2013-as 8. helyezésén tavaly egy helyet tudott javítani, de még mindig csak 31 éves, és gyakorlatilag előtte az élet.

Érdemes tehát Shawn Rhodenre, Dennis Wolfra, Dexter Jacksonra, Mamdouh „Big Ramy” Elssybiay-ra és esetleg Branch Warrenre figyelni, és bízhatunk abban is, hogy Cedric McMillanvagy Fouad Abiad végre kifog egy jó estét (nem fog, mert időközeben bejelentette, hogy mégsem indul), és odapörköl Kai és Phil orra alá. Igazából mindegy is, hogy ki lesz az, csak legyen már végre egy kis izgalom. 

Közvetlen hivatkozás a képhez Roelly Winklaar – a tömeg rendben

 

Az indulók névsora


Fouad Abiad, Kanada

William Bonac, Hollandia

Maxx Charles, USA

Justin Compton, USA

Brandon Curry, USA

Jonathan Delarosa, USA

Mamdouh Elssbiay, Egyiptom

Kai Greene, USA

Phil Heath, USA

Dexter Jackson, USA

Abdelaziz Jellali, Marokkó

Steve Kuclo, USA

Michael Lockett, USA

Victor Martinez, Dominikai Köztársaság

Cedric McMillan, USA

Dallas McCarver, USA

Juan Morel, USA

Essa Obaid, USA

Robert Piotrkowicz, Lengyelország

Shawn Rhoden, USA

Ronny Rockel, Németország

Brad Rowe, USA

Fred Smalls, USA

Branch Warren, USA

Roelly Winklaar (Egberton), Curacao (Hollandia)

Dennis Wolf, Németország

 

 

Mr. Olympia 2014 – Phil Heath negyedszer!

Mr. Olympia – a testépítés nagyjai

Arnold Classic 2015 – Dexter Jackson a győztes!

140 kilós versenysúllyal Ramy győzött Brazíliában

New York Pro 2015 – nagy harc volt az első helyért

Europa Orlando 2015 – Abiad győzött, Tóth Dani 5. lett

Profi testépítők, ha abbahagyják…

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük