Versenyek

Mr. Olympia 2015. – eredmények

A 2015-ös Mr. Olympia előtt a fő trónkövetelő, Kai Greene kiválása azt sejttette, hogy Phil Heath könnyedén behúzza az ötödik győzelmét is. Ráadásul az elvileg szintén veszélyes Cedric McMillan is feladta a versenyt. A dolgok kicsit máshogy alakultak, és született meglepetés is.

Phil kondíciója most nem volt tökéletes, tömege és izomformái viszont még mindig elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy ha a vártnál nehezebben is, de megnyerje a versenyt. Már megvan az áhított 10 Sandow-szobor fele, de ha így folytatja, vért kell izzadnia, hogy a másik 5 is a vitrinbe kerüljön. 

Némi meglepetésre a második helyet a lassan 46. életévét is betöltő Dexter Jackson szerezte meg, aki bár tömegben nem versenyezhet a legnagyobbakkal, tökéletes kondíciójával igen magasra jutott. 2008-ban ő győzött, és valószínűleg az idei második helyét sem csalódásként éli meg.

Sokan várták Shawn Rhodentől, hogy talán ő lehet az, aki végre lenyomja Philt, de nem volt elég száraz, így a második helye is odalett. Rhoden idén múlt 40 éves, mégis őt tartják a „jövő reménységének”.

Dennis Wolf negyedik helye kissé csalódást keltő. Legjobb európai versenyzőként minimum dobogóra vártuk, és bár az előzsűrizés után ez meg is volt neki, a döntőre valamit elrontott. 

Mamdouh „Big Ramy” Elssbiay lett az ötödik, aki megint javított legutóbbi helyezésén. Ramy 140 kiló körüli versenysúllyal állt színpadra, ezzel tömegben magasan verte is a mezőnyt, de a kondícióján még bőven lenne mit csiszolni. A fiatal egyiptomi lehet a következő évek egyik legkomolyabb Mr. Olympia-esélyese.

Említsük még meg a hatodik helyre befutó, gyakorlatilag erején felül teljesítő Branch Warrent is, aki strukturális hiányosságain már nem fog tudni javítani, de olyan hihetetlen szárazságot hozott, hogy továbbra is az elitversenyzők között tarthatjuk nyilván.

 

Mr. Olympia 2015 – A végeredmény

1. Phil Heath
2. Dexter Jackson
3. Shawn Rhoden
4. Dennis Wolf
5. Mamdouh „Big Ramy” Elssbiay
6. Branch Warren
7. Roelly Winklaar
8. William Bonac
9. Victor Martinez
10. Essa Obaid
11. Juan Morel
12. Maxx Charles
13. Dallas McCarver
14. Ronny Rockel
15. Johnnie Jackson
16. Mohamad Ali Bannout
16. Brad Rowe
16. Abdelaziz Jellali
16. Jon Delarosa
16. Fred Smalls
16. Robert Piotrkowicz
16. Brandon Curry
16. Steve Kuclo

 

Mr. Olympia 2015 – esélylatolgatás

Így nem lett belőlem testépítő versenyző

Arnold 68 évesen is remek formában van

5 dolog, amit a saját káromon tanultam meg

Te miért edzel?

Így építi karjait Big Ramy

Aranyköpések az edzőteremben

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük