Phil Heath 2014 Mr. Olympia
Versenyek

Mr. Olympia 2014 – Phil Heath negyedszer!

Az 50. Mr. Olympia előtt az izgalmas(abb) versenyért izgulók elsősorban Dexter Jacksonban, Dennis Wolfban és Shawn Rhodenben bíztak, hátha végre valamelyikük beleköp a két nagyágyú, Phil Heath és Kai Greene levesébe. Persze nem így történt, az élete legjobb formáját hozó Kai alaposan megszorongatta ugyan Philt, de legyőzni most sem tudta. 

 

Phil Heath 2014 Mr. OlympiaA végeredmény

1. Phil Heath, aki közel sem volt csúcsformában. Talán egy kicsit elkényelmesedett? Az arányok és a kondíció megfelelő volt, de némely felvételeken a megszokottnál kevésbé tűnik definiáltnak. Végül sikerült győznie, és beállította barátja, Jay Cutler 4 győzelmét.

2. Kai Greene. Hiába volt nagy arca a sajtótájékoztatón, Kai harmadjára is alulmaradt a nála fiatalabb Phillel szemben. Sokak szerint ő volt a mezőny legszálkásabb indulója, és bár élete legjobb formáját hozta, van még javítanivaló a fizikumán. Vajon jövőre sikerül végre győznie?

3. Shawn Rhoden. A Flexatron tökéletes formaidőzítés után lépett színpadra, és a tavalyi negyedik hely után visszavágott Dennis Wolfnak, és ismét ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Rhoden tömegben sokat javult, ami rajongói számára biztató jel lehet.

4. Dennis Wolf. Európa legmagasabban jegyzett testépítője hatalmas volt, de talán kevésbé éles, mint szokott lenni. Rhoden feladta neki a leckét, jövőre folytatódhat kettejük miniversenye.

5. Dexter Jackson. A Penge 44 évesen is bizonyította kortalanságát, és úgy néz ki, még hosszú évekig számolni kell vele. 2001 óta nem volt 6.-nál rosszabb helyezése, ráadásul 2008-ban meg is nyerte a Mr. Olympiát. Kondíciója most is kiváló volt, kisebb tömege az egyetlen hátrány, ami miatt nem került közelebb az élversenyzőkhöz.

6. Branch Warren. Na végre, Branch újra visszatért a top hatba. Tavaly 9. lett, és rajongói talán megnyugodhatnak egy kicsit, mert úgy tűnik, a texasi marhapásztor még bőven tartogat számukra meglepetést. Tömegben és élességben is remek volt, persze a nem tökéletes arányai attól még megmaradtak. 

Épp kimaradt az első hatból a 7. Mamdouh Elssbiay, de csalódást csak azoknak okozott, akik indokolatlanul várták a top 3-ba. Ramy még nincs 30 éves, bőven van még ideje fejlődni, és félelmetes méreteivel simán begyűjthet majd pár Sandow szobrot – ha a kondíciója is megfelelő lesz.

8. helyen végzett Victor Martinez, az örök visszatérő. Sikerült valamelyest növelnie a tömegét, és remélhetőleg végre ismét régi önmaga lesz így 40 fölött is.

A jövő reménységei, Steve Kuclo és Juan Morel a 9-10. helyen osztoztak, kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek a későbbiekben.

A Mr. Olympia helyezettjei

1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Shawn Rhoden
4. Dennis Wolf
5. Dexter Jackson
6. Branch Warren
7. Mamdouh „Big Ramy” Elssbbiay
8. Victor Martinez
9. Steve Kuclo
10. Juan Morel
11. Johnnie Jackson
12. Roelly Winklaar
13. Fred Smalls
14. Jonathan Delarosa
15. William Bonac
16. Ibrahim Fahim
16. Jojo Ntiforo

 

Fotó: bodybuilding.com

Mit eszik az uralkodó Mr. Olympia?

Arnold Classic 2014 – eredmények

Mr. Olympia – A végeredmény

Profi edzéstervek – érdemes ezeket követni?

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük