Versenyek

Mr. Olympia 2014 – provokáció és szájkarate a sajtótájékoztatón

A Mr. Olympia verseny ma már sokkal több, mint a világ legjobb testépítőinek versenye. Sajnos vagy nem sajnos, a sportág és holdudvarának rajongói már más igényeket támasztanak a szervezők felé, mint mondjuk a 70-es években. Márpedig ahol valamire kereslet merül fel, ott a kínálat ehhez igazodik. A Mr. Olympia hétvégén ezeket láthatja a nagyérdemű:

  • Mr. Olympia
  • Ms. Olympia
  • Fitness Olympia
  • Figure Olympia
  • Bikini Olympia
  • 202 fontosok versenye
  • Men’s Physique
  • Women’s Physique

 
És ez csak a főesemények sora, ezen kívül lesz még itt birkózás, súlyemelés, crossfit, wurstli és céllövölde is. Na jó, az utóbbi kettő egyelőre még nincs a programfüzetben.

Hasonló a helyzet a FIBO-hoz, ahol a testépítés már tényleg csak egy apró szelete az egész programsorozatnak. Na de ez így van rendjén, változnak az igények. Mindenesetre a Mr. Olympia-n kívül minket nem érdekel különösebben egyik versenyszám sem. Az viszont nagyon is izgatja a fantáziánkat, hogy idén is – kissé kiszámíthatóan – Phil Heath és Kai Greene képviseli-e majd a külön dimenziót, és maximum a 3. helyre várhatunk egy meglepetésembert, vagy végre robbant valaki, és borul a papírforma.

Kai idén sem hagyott fel azzal a hülye szokásával, hogy a versenyzők által dedikált plakátot már előre Mr. Olympiaként írja alá. Szegény Phil, micsoda pszichikai hadviselés áldozata lett 🙁

Ami a várható izgalmakat illeti, előjelek nem túl biztatóak. A felkészülési fotókon látszik, hogy mindkét nagyágyú jó formában van – bár ez simán borulhat, ha elcseszik a verseny előtti töltést -, és persze a többiek is azt ígérik, hogy életük legjobb formáját hozzák majd. Az első két hely valószínűleg borítékolható, de persze mi lennénk a legboldogabbak, ha végre beleköpne valaki a nagyágyúk levesébe. Erre legnagyobb eséllyel idén is Dennis Wolf, Mamdouh „Big Ramy” Elssbiay és Shawn Rhoden pályázik. Azért nem árt odafigyelni Steve Kuclora sem, aki talán a legdinamikusabb fejlődést tudta mostanában produkálni.

A verseny már megint Las Vegasban lesz, így hála az időeltolódásnak, a lehető legszarabb időpontban (vasárnap hajnali 4 körül) tudhatjuk meg, ki emelheti magasba a Sandow szobrot.

Itt tudod élőben nézni a versenyt!

Addig is nézz bele a versenyhétvége előtti sajtótájékoztatóba, ahol Kai addig heccelte Philt, hogy már szinte ölre mentek. Persze nem tudni, hogy mennyire volt ez megrendezett, de ha spontán jött, akkor a kontyos Greene úrfi igencsak magasra tette a lécet. Ha ugyanis idén sem sikerül győznie, mindenki rajta fog röhögni.

 

Az indulók névsora:

Beyeke, Lionel Franciaország
Centopani, Evan USA
Compton, Justin USA
Delarosa, Jonathan USA
Elssbiay, Mamdouh Egyiptom
Fahim, Ibrahim Egyiptom
Greene, Kai USA
Heath, Phil USA
Jackson, Dexter USA
Jackson, Johnnie USA
Kuclo, Steve USA
Martinez, Victor Dominikai Köztársaság
McMillan, Cedric USA
Morel, Juan USA
Ntiforo, Jojo USA
Obaid, Essa Egyesült Arab Emírségek
Rhoden, Shawn USA
Smalls, Fred USA
Warren, Branch USA
Winklaar, Roelly Curacao
Wolf, Dennis Németország

 

Mit eszik az uralkodó Mr. Olympia?

Arnold Classic 2014 – eredmények

Mr. Olympia – A végeredmény

Profi edzéstervek – érdemes ezeket követni?

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük