Jay Cutler
Versenyek

Mr. Olympia 2013 – már csak néhány hét van

Már megint Las Vegas fog otthont adni a testépítés legrangosabb versenyének. Néhány hét, és kiderül, hogy Phil Heath  meg tudja-e védeni címét, és begyűjti-e a 3. Sandow szobrot. Vagy a nagy visszatérő, négyszeres Mr. Olympia Jay Cutler másodjára is visszahódítja címét? Mi van Kai Greene-nel, aki sokak szerint tömegben már tavaly is verte Phil-t? Na és a már újoncként profi győzelemmel rendelkező, tavalyi amatőr Mr. Olympia Ramy Elssbiay? Nézzük, hogy festenek a nagyágyúk 1-2-3 hónappal a verseny előtt – már aki hajlandó volt képet megosztani magáról.

Jay Cutler

Jay Cutler45 nappal a verseny előtt. Vajon mire lesz elég ez a „csomag”?

 

 

 

 

 

 

 

 

Jay januárban jelentette be, hogy egy év kihagyás után, 40 évesen ismét megcélozza a dobogó legfelső fokát. Az előjelek nem túl biztatóak. Magánéleti problémákkal küszködött, táplálkozási tanácsadókat cserélgetett, közben a tömegelése sem haladt a várt ütemben. Jay jelenleg Chris Aceto-val készül. Másodjára írna sporttörténelmet, ha ismét sikerülne győznie.

Phil Heath

Phil Heath és Jay Cutler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen jóbarátjával, Jay Cutlerrel. Van tömeg!

Tavaly Kai Greene-nel együtt magasan verte a mezőnyt. Idén néhány vendégpózolást leszámítva nem sokat mutatott magából. De miért is tenné? Okosan csak a Mr. Olympiára fókuszálhat, és meg is van minden esélye a címvédésre.

Kai Greene

Kai Greene 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Phil-lel ellentétben idén nem csak az Olympia szerepel versenynaptárában. Részt vesz a madridi Arnold Classic Europa-n is, továbbá számos vendégpózoláson is láthattuk már ebben az évben. Brutális tömegével csak Mamdouh Elssbiay-é vetekszik, de a rossz nyelvek szerint Kai sosem nyerhet Mr. Olympiát, köszönhetően a vendégfellépésein előszeretettel viselt extravagáns – és egyesek szerint férfiasságát erősen kétségbe vonó – szerelése miatt. Azért reméljük, a bírók előítéletek helyett azt fogják pontozni, ami igazán számít: a tömeget és a kondíciót.

Mamdouh „Big Ramy” Ellsbiay

Mamdouh-elssbiay-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramy tavalyi amatőr Mr. Olympia győzelmével biztosította kvalifikációját az idei profi versenyre is. Egy igazi szörny, aki első profi versenyén rögtön győzelemmel debütált. Szezonon kívül 142 kiló körül mozog a súlya, ezzel a mezőny legnagyobb tömegű versenyzője. Mire lesz ez vajon elég? Ezzel a fizikummal simán helye lehet a top 5-ben, és ha a többi testrészénél egy hajszállal gyengébb vádliját is sikerül felhoznia, megszorongathatja Kai-ékat is.

Dexter Jackson

A „Penge” idén már bezsebelt egy Arnold Classic győzelmet, és úgy tűnik, szenzációs formája egyelőre nem akar megkopni. Dexter 44 éves, és a Master versenyekkel párhuzamosan a „fiatalokkal” is rendre megmérkőzik. 2008-ban nyerte eddigi egyetlen Mr. Olympia trófeáját, de idén nem valószínű, hogy sikerül a szörnyek elé kerülnie. Azért egy top 5-re ő is jó lehet.

Shawn Rhoden

A 2012-es meglepetésember. Rögtön a két nagyágyú után, a dobogó harmadik fokáról integethetett rajongóinak. Tömege valahol Dexter és a nagyok között mozog, így elsősorban szimmetriájára alapozhat majd. De arra nagyon. Nem véletlenül emlegetik Flex Wheeler utódjaként.

Nézd meg, milyen egy hátedzés Shawn Rhoden-módra:

Shawn Rhoden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2013-as Mr. Olympia versenyzőinek listája

Jay CutlerUSA

Mamdouh ElssbiayEgyiptom

Kai GreeneUSA

Phil HeathUSA

DexterJackson – USA

Victor MartinezDominikai Köztársaság

CedricMcMillan – USA

RobertPiotrkowicz – Lengyelország

ShawnRhoden – USA

Branch Warren – USA

Roelly WinklaarCuracao (Hollandia)

Dennis WolfNémetország

Steve Kuclo – USA

Evan Centopani – USA

Brandon Curry – USA

Európát 2 versenyző képviseli (ha a Holland Királyság társult államát, az egyébként karibi Curacao-t nem számítjuk). Dennis Wolf stabil top 10-esnek számított az utóbbi években, meglátjuk, idén sikerül-e neki. A lengyel Piotrkowicz strukturális hibái miatt valószínűleg az utolsó helyek valamelyikét fogja megkaparintani, nem csökkentve ezzel azt a hatalmas eredményt, hogy ismét kvalifikációt szerzett a testépítés legrangosabb versenyére.

Említsük meg Branch Warrent is, aki volt már itt 2. helyezett is, de a texasi steakpusztító erősen leszállóágban van. Komoly sérülései nem múltak el nyomtalanul, és vajmi kevés esélyt látunk arra, hogy idén ismét dobogóra állhat.

Bő egy hónap tehát, és kiderül: Phil harmadszor, Jay ötödször, Ramy vagy Kai először; esetleg valaki más ér-e 2013-ban a csúcsra.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük