Aranyeső Yuccaban
Táplálkozás

Motivációs képsorok tömegeléshez

Aranyeső YuccabanA tömegnövelés köztudottan arról szól, hogy igyekszünk a növekedéshez szükséges tápanyagmennyiséget minden nap biztosítani izmaink számára. Ha nincs étvágyad, és már megvolt a napi 1-2 étkezést helyettesítő turmixod is, nincs mese, le kell gyűrnöd valahogy az ételt.

Főleg nyáron, kánikulában fordul elő az a kellemetlen helyzet, amikor az ember csak inna, inna, de enni nem kíván. Márpedig, ha az előző étkezésed óta 3 óra is eltelt, muszáj megint enned, ha nem akarod, hogy izmaid ereje és mérete csökkenjen. Természetesen ha egy étkezésed elcsúszott, vagy kimaradt, nem tragédia, szinte meg sem érzed. Ha ez rendszeresen fordul elő, gátat fog szabni a fejlődésednek.

Ha étvágytalanság lesz rajtam úrrá, csak belenézek kedvenc „evős filmjeimbe”, és egy idő után menthetetlenül megkívánom az ott fogyasztott ételeket.

Gyermekkorom egyik kedvenc regénye a Tüskevár. Halat én még életemben nem kívántam meg úgy, mint amikor a könyvet olvastam, illetve a sorozatot néztem. Matula bácsi halászleve még a fejed búbját is csípi. Ha diétázom, és ízetlen párolt hal a menü, erre a jelenetre gondolok, és a fagyasztott tengeri halfilé Tutajos-féle vadponttyá változik.

Ha bab, akkor Bud Spencer. A babot diéta és tömegnövelés alatt egyaránt fogyaszthatjuk, és ha nem terheli meg az emésztésünket, a rizs is kiváltható vele. Sőt, a bab még jobb is nála, köszönhetően rostos mivoltának. Kincs, ami nincs, Aranyeső Yuccában, És megint dühbe jövünk – és még sorolhatnánk egy darabig – mind-mind bővelkedik zabálós jelenetekben. A Nincs kettő négy nélkül zöldbabos rizse sem hangzik rosszul, de az én kedvencem a Charlie O’Brian-féle „papgájeledel”.

Ínyenceknek ajánlom a Nagymenők (Goodfellas) című klasszikus maffiafilm börtönjelenetét. A film szereplői olaszok, így evidens, hogy napi szénhidrátbevitelüket tésztára alapozzák, melyhez kellő mennyiségű hús is társul. Összefut a nyál a számban, amikor Paulie zsilettpengével vágja a fokhagymát.

Végül egy magyar remekmű, Krúdy Gyula tollából. Szindbád figuráját talán senki más nem tudta volna ilyen valósághűen visszaadni, mint Latinovits Zoltán. A kacsasült és a húsleves bármilyen más ételre behelyettesíthető, de ha nem vagy hízékony alkat, nyugodtan fogyaszthatod ezeket néha. Háromféle mustár a fácánsülthöz? Ez az ember tud élni, és ez nem csak az ételekre vonatkozik. Érdemes megnézni a teljes filmet.

 

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük