Mitchell Hooper és Tom Platz guggolás rekordja
A láb edzése

Mitchell Hooper, a világ legerősebb embere elvileg megdöntötte Tom Platz 23 ismétléses guggolás rekordját

Érdekes eseménynek lehettek szemtanúi az 1993-as kölni FIBO vendégei. Tom Platz olyan rekordot állított fel, amit évtizedekig nem sikerült megdöntenie senkinek.

Mivel testépítőről volt szó, nem egyismétléses maximum volt a cél, hanem a felsőtestét messze meghaladó fejlettségű lábizmairól hires Tom 238 kilóval teljesített 23 ismétlés guggolásban. De még milyen ismétléseket! Szinte ass to grass volt végig, olyan mélyre ment a súllyal. Tom Plazt dr. Fred Hatfield erőemelővel versenyzett egyébként.

A napokban Mitchell Hooper – aki meglepetésre elnyerte idén a világ legerősebb embere címet – jelentkezett egy videóval, amelyben elvileg megdöntötte Tom rekordját. Hogy valóban csúcsdöntésnek számít-e Hooper 24 ismétlése, azt mindenki döntse el magában, az mindenesetre beszédes, hogy a videó címe az, hogy „A világ legerősebb embere megkísérli megdönteni Tom Platz legendás rekordját”.

Szóval le a kalappal Hooper előtt, 24 vízszint körüli ismétlés nem kis dolog, de ha összehasonlítjuk a kivitelezést, azért nem hazudunk nagyot, ha kijelentjük, még mindig Tom bácsi a guggolás királya.

Szerző

Még szintén kedvelheted...