Bulvár Erőemelés Erősport hírek

Mindössze ennyit eszik egy nap alatt a világ legerősebb testvérpárja, ha diétáznak

Elkísérte a kamera a skót testvéreket, Luke és Tom Stoltmant, hogy megtudjuk, mit esznek most, amikor úgynevezett diétát tartanak – azért attól senki ne tartson, hogy szálkás fizikummal állnak majd színpadra physique-kategóriában.

Luke Stoltman, aki idén Európa legerősebb embere lett, 6:20-kor kezdi a napját, és a reggeli úszása előtt elfogyaszt egy könnyű reggelit némi szénhidrátból, fehérjéből és gyümölcsökből összeállítva.

1. étkezés, Luke Stoltman:

másnapos zabkása,

80 g száraz zabkása,

100 g áfonya,

proteinpor,

feketekávé.

Luke néha vaníliával vagy metélőhagymával ízesíti ételeit. Annak érdekében, hogy egy kis zsírtól megszabaduljon, csökkentette a napi tápanyagbevitelét, elhagyta a lefekvés előtti étkezését, és a napi étkezések számát 6-ról 5-re csökkentette.

2. étkezés, együtt az öcskössel

Luke második és öccse, Tom (aki jelenleg a világ legerősebb embere) első étkezésére az idősebb testvér úszóedzése után kerül sor az Am Botham Community Cafe-ben, Evantonban.

Tom első étkezése így fest:

8 egész tojás,

zöldségek (most éppen gomba volt soron),

pirítós,

feketekávé.

Luke második étkezése is hasonló:

rántotta 6 tojásból,

gomba,

egy csésze gyümölcs.

Új étrendjüket egy olyan dietetikus állította össze, akiben vakon megbíznak – vázolja Tom. A legnagyobb változást az jelenti, hogy sokkal több gyümölcsöt fogyasztanak. Luke elmondása szerint sokkal energikusabbnak érzi magát a csökkentett kalóriabevitel mellett, és bár az edzések durván fárasztóak lettek, még mindig jobb ez szerinte, mint amikor a kalóriadúsabb étrendje miatt állandóan nyomottnak és fáradtnak érezte magát.

Tom második étkezése – edzés előtt – egy almából és három kanál (kb. 75 g) tejsavófehérjéből áll. Hétfőtől péntekig elég szigorúan tartják magukat a megszorításokhoz, hétvégente azért be-befigyel egy-két csaló étkezés még, de ezt a közeljövőben kiiktatják.

3. étkezés

A testvérpár harmadik étkezése hasonló ahhoz, amit egy átlagember is eszik „ebédidőben”, ám az adagok természetesen jóval nagyobbak.

Tom:

rizottó 400 g rizzsel és 300 gramm csirkével + zöldségek, áfonyalé

Luke:

260 g steak darált húsból, 300 gramm burgonya, 200 g zöldség

Ez az edzés utáni étkezésük, nem aprózzák hát el.

Az átállás korántsem volt még tökéletes, erről árulkodik többek között a negyedi étkezés is. Tom ugyan igyekszik a vörös hús mennyiségét csökkenteni, de azért utolsó kajában bever egy steakburgert.

4. étkezés:

Tom: 300 g steakburger, 400 g burgonya, káposztasaláta öntettel

Luke: 260 g steak darált húsból, 300 gramm burgonya, répa, káposztasaláta mentaszósszal

Bár Tom és Luke azt állította, hogy 5 étkezésük van egy nap, ez mintha csak négy lenne. Na, mindegy, a 2022. márciusi Arnold Strongman Classicon kiderül, hogy mire jutnak kockás hassal és keresztszálkás farizommal 🙂 .

 

 

Még szintén kedvelheted...