Mellizom edzése - Fekvnyomás
Ti kérdeztétek

Miért nem fejlődik a mellem?

Jó napot, egy kis segítséget szeretnék kérni!

Kb. 8 hónapja edzek, heti 5 edzés + reggeli futás de sajnos a mellizmom nem fejlődik, a többi testrészem igen. Főleg a mellizmom alsó részével van baj, és nem értem, miért nem fejlődik!

 

Először kb. 50 fekvőtámaszt csinálok, utána irány a fekpad. 40 kg-mal kezdem a nyomást, és egyre feljebb megyek. Általában 8-10 szer nyomom ki. Utána szűk nyomas 40 kg-mal (csukló problémáim miatt), utána tárogatas egyenes padon 4×8-at, majd ugyanúgy 4×8-at, de negatív padon. Végül negativ padon szűknyomás. A végen megint 50 fekvőtámasz.

Dávid

 

Kedves Dávid!

Még nem régóta edzel, ezért nem tanultad még meg, milyen egy rövid, intenzív, és a tiednél sokkal hatékonyabb edzés. Valószínűleg a mellizmod a gyenge pontjaid közé tartozik, ezért itt ütközött ki először ez a hiányosság. Az edzésmennyiség, amit mellre végzel, a normálisnak a többszöröse. A negatív pados gyakorlatokat felejtsd el! Felezd meg, vagy akár harmadold a programodat, és 2-3 gyakorlat, 2-3 munkasorozattal bőven elég lesz. Ehhez viszont az kell, hogy edzésről edzésre próbáld növelni a teljesítményedet, vagyis növelni a súlyon, vagy az ismétlések számán. Mindezt úgy, hogy a szabályos kivitelezés se szenvedjen csorbát. Ha megtanulsz intenzíven edzeni, nem lesz kedved edzés után fekvőtámaszozni.

Érdemes az edzéstechnikádat is felülvizsgálni. Koncentrálj jobban a mellizmodra gyakorlat közben, és iktasd ki a segédizmokat (váll, tricepsz), amennyire csak lehet. Alkalmazhatsz előfárasztásos módszert is, melynek során ezeket az izmokat a mell előtt edzed, így mire a fekvenyomásra kerülne sor, már fáradtak lesznek, és a melled fogja végezni a munka döntő hányadát.

 

Elég-e a 3 kilós súlyzó, hogy izmosodjak?

Egy hónapja edzek, jó-e a tömegnövelőm?

Egy fogyni vágyó, elkeseredett anyuka

Fehérjét vagy tömegnövelőt szedjek?

Hogy lehet így zsírt égetni?

A házi tejsavó mire jó?

Proteinszeletet ehetek edzés után?

Mustár és ketchup diétában?

 

 

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük