Mexikói csirke

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
3 fej hagyma
0,5 kg rizs
2 db Vörös babkonzerv
2 db Kukoricakonzerv
Köménymag
Curry
Só, Bors
Olaj
Csípős paprika
1 db Zöldpaprika

Elkészítése:

Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva átkeverjük a köménymaggal, valamint az apró kockákra vágott zöldpaprikával, és ízlés szerint csípős paprikával. Beletesszük a csirkemellet, és tovább pirítjuk. Hozzátesszük a rizst és további pirítás után felöntjük meleg vízzel. Sóval, borssal, curry-vel ízesítjük, majd hozzáadjuk a konzerveket. 15 percig lassú tűzön főzzük.

Diéta alatt fogyasztható?

A diétás étrendnek akkor lehet része, a mexikói csirke, ha a kukoricakonzervet elhagyjuk. A rizs és a bab jelentős mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, ne felejtsük el beleszámítani a napi tápanyagbevitelünkbe.