Metiltesztoszteron
Dopping

Metiltesztoszteron

A metiltesztoszteron egy orvosi készítmény, melyet a gyógyászatban férfiaknál alacsony tesztoszteronszint esetén használtak, nőknél pedig a mellrák kezelésére és menopauzás tünetek enyhítésére.

Miért kedvelik a sportolók?

A szer nagyon erős anabolikus hatást fejt ki, melynek következtében rövid időn belül hatalmas erő- és testkörfogat-növekedést tapasztalható. Bár tablettás kiszerelésben lehet hozzájutni, használata egy kicsit máshogyan történik, mint amit ebben az esetben szokás: nyelv alá kell tenni, és várni, amíg elolvad, ha ugyanis lenyeljük, gyomorpanaszokat okozhat. Nincs tehát tűszúrás, nincs fájdalom. A máj viszont nem köszöni meg ezt a borzasztó terhelést. Igen hamar észlelhető a májfunkció romlása, ezért a metiltesztoszteront nem ajánlatos huzamosabb ideig használni.

 

MetiltesztoszteronAdagolás

Nagyon óvatosan kell bánni vele. Tapasztaltabb sportolók azt ajánlják, 4 hétnél tovább ne tartson a kúra, és napi 4 szem fölé semmiképp se menjünk, vagyis 25-50 mg/nap legyen a maximum.

A vizesedés egy erős ösztrogénblokkoló párhuzamos szedésével csökkenthető, és miközben az illető izmot épít, zsírt is éget. Ami naturál módszerekkel a nagyon kezdőket leszámítva lehetetlen.

Hatások és mellékhatások

A már említett jelentős erő- és méretnövekedés a szer által kifejtett fokozott vízvisszatartás miatt következik be, ezért a kúra végeztével menetrendszerűen jön a visszaesés.

Erőemelők számára hasznos lehet egy-egy verseny előtt, ezért a metiltesztót sokan csak pár héttel a megmérettetés előtt kezdik szedni, és utána fel is hagynak vele. Tömegnövelésre hosszú távon nem igazán alkalmas.

A szer használata jelentős kockázatot hordoz magában. Általános tünetek: vizesedés, hajhullás, agresszió, potenciazavarok. Erős androgén mellékhatások is jelentkezhetnek (magas vérnyomás, orrvérzés, érzékeny mellbimbók), és belső szerveink károsodására is számíthatunk. A metiltesztoszteron nem jó befektetés…

 

Tényleg itt van az ideje, hogy szteroidokhoz nyúlj?

A testepitek.hu kategorikusan ellenzi mindenféle doppingszer használatát, cikkeink pusztán tájékoztató jellegűek.

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük