Átverések, kamu fogyasztószerek

Men Solution: 10 kiló izom egy hónap alatt!

Na ez már igen! Nem szarral gurigáznak a Men Solution nevű átverés sufnimarketingesei. Nem csak azzal próbálnak hülyíteni, hogy akár 48 óra alatt (!!!) 3 kiló izmot szedsz fel, hanem mindezt úgy, hogy a rajtad lévő zsírból „alakítod át” izommá… Biztos, hogy rengeteg tudatlan, és gyors izomnövekedésről álmodó kezdő veszi be ezt a maszlagot, ezért részletezzük egy kicsit, miért ne vedd meg a Men Solution nevű szart.

Mi az átverés alapja?

A mézesmadzag nem áll túl stabil lábakon. Mindössze egyetlen anyagra, az L-argininre van kihegyezve az egész elmélet. Az adagolás szerint naponta kettőt kell bevenni az egyenként 450 mg hatóanyagot tartalmazó kapszulából, „reggeli” és „ebéd” előtt. Ez is milyen ócskaság már… Mintha egy testépítő étrend reggeli-ebéd-vacsorából állna, és nem 1., 2., 3. stb. étkezésből.

Na de kanyarodjunk vissza a „fantasztikus” hatóanyagtartalomra. Két kapszulával elvileg napi 900 mg arginint fogsz bevinni. Ez olyan őrületes mennyiség lenne? Ugyan, dehogy. Van egy rakás olyan élelmiszer, melynek 100 grammja a Men Solution kapszulák argininmennyiségének többszörösét tartalmazza:

Mogyoró: 3000 mg

Mandula: 2470 mg

Lencse: 2170 mg

Tonhal: 1740 mg

Csirke: 1120 mg

Egész tojás: 1110 mg

Mi az arginin?

Hát semmiképp sem csodaszer. Az arginin egy nem esszenciális aminosav. Az agyalapi mirigyben (hipofízisben) termelődik. Legfontosabb feladata a nitrogén-oxid szintézisben van, ahol az erek rugalmasságának elősegítésével több tápanyag áramlását teszi lehetővé az izomzat felé.

Az arginin kétségkívül fontos és hasznos tápanyaga a sportoló szervezetnek. Fogyasztása segítheti az izomtömeg és az erő növekedését, hozzájárul a zsírbontáshoz és fokozza a növekedési hormon termelődését.

Na és ez mind akkora horderejű dolog?

Dehogy. Az arginin jóféle aminosavhoz méltóan végzi dolgát, és egész biztos, hogy a fejlődésedben is van legalább 1 százaléknyi szerepe. A tömegnövelés egy kicsit összetettebb annál, mint ahogy ebben az átlátszó és hihetetlenül gagyi reklámban írják. Vegyél be két szem kapszulát, és magától izmot csinál.

De hogy csinál izmot? Zsírból!

Korábban már írtunk róla, hogy miért lehetetlenség a zsírt izommá alakítani. Kb. olyan, mint a fából vaskarika elmélete.

Nézd, milyen béna kamu személyi edzővel próbálják eladni ezt a szemetet.

Természetesen Schulz Dániel személyi edző nem létezik. Ha a képre rákeresel (jobb klikk, Google keresés), láthatod, hogy ez csak egy valahonnan lopott fotóügynökségi (stock) kép.

Tesztalanyok

Ez is roppant mulatságos. Itt van például az elvileg fóti illetőségű Medve Sándor, aki 14 kiló zsírt adott le, és 12 kilót szedett fel. Még a haveroknak is mesélt a szerről – ki ne maradjon ez a fontos információ. Szóval Medve Sándor egy kitalált személy, a képet pedig innen lopták http://musclenow.com/muscle-building-testimonials.html és egy bizonyos Christopher Lopezt ábrázol, aki New Jersey állam székhelyében, Trentonban él.

Még viccesebb példa Vígh Máté barátunk, aki „Apácafalván” él. Vagyis élne, ha egyáltalán létezne ilyen nevű település. Szerencsétlen idióták arra sem vették a fáradságot, hogy a közel 3200 magyar település közül egy valódit válasszanak. A kamuszöveg is átgondolatlan. Azt írja, 2 hét alatt 12 kiló izmot szedett fel, 5 hét után pedig 12 kilóval volt jobb formában. Valaki érti, hogy mi ez a süketelés?

A kunágotai Tóth Dánielnek (azért névrokonának nyomába sem ér – Tóth Dániel testépítő) „az egész teste izommal teli” lett. Nem változtatott sem az étrendjén, sem egyéb napi rutinján.

 

A nők körében kevésbé sikeres sporttársainkat pedig kamu Szabadi Ádám azzal próbálja meggyőzni, hogy valami házibuliban levette a pólóját, és egyből rátapadt a társaság legjobb nője. Vannak még csodák!

Mellesleg a képpel több orosz oldalon hirdetik ugyanezt, természetesen más névvel.

Tehát összefoglalva: az összes előtte-utána kép kamu! Az argininnek nincs drasztikus izom- és erőnövelő hatása, és a zsírt sem fogja rólad lepucolni. Semmi nem helyettesítheti a céljaidra optimalizált tömegnövelő vagy diétás étrendet, és a testmozgást sem lehet kiváltani holmi kapszulákkal.

Ne hidd el a „garanciás” ígéreteket sem!

Azt írja ez a remek oldal, hogy „Amennyiben nem szerzel 10 kg izmot egy hónapon belül vagy bármilyen okból nem leszel 100%-osan elégedett, akkor küldd vissza az üres csomagolást és a cég a termék teljes árát megtéríti további kérdések feltétele nélkül.”

10 kg izom egy hónap alatt! Látott már ilyet valaki? Még növekedési hormon+szteroid kúrával is necces, nemhogy egy aminosavval. Kicsit sem gyanús az sem, hogy a weboldalon elérhetőségnek nyoma sincs. De te csak vedd meg, és egy év alatt 120 kilónyi izomtömeggel gyarapodhatsz.

Már várom a pillanatot, amikor minden bokorból Phil Heath-ek meg Kai Greene-ek bújnak elő egy-egy sikeres l-arginin kúra után.

 

(A tippet köszönjük Péternek. Ha te is találkoztál már olyan átveréssel, amiről még nem írtunk, kérjük, jelezd nekünk e-mailen: testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon)

 

„Meglepő”: ez a csodaszer sem ér egy kalap szart sem

„Powerbomb” – tömegnövelő kapszula hülyéknek

Forskolin – zsírégető a „javából”!

Kamu fogyasztószer – egy belgyógyász észrevételei

Felejtsd el a súlyzót! Itt a vaskarika!

Garcinia Loss – „fogyasztószer” hiszékenyeknek

A nő, aki sosem fog lefogyni

Tömegnövelő tabletta? A Muscle Max átverés

Acai Berry 900 – 12 kilós fogyás 5 hét alatt?

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük