Külföldi hírességek

Meghalt Baitollah Abbaspour, egykori profi testépítő

Bár tavaly még több profi versenyen elindult, az iráni testépítő számára ez az év már a betegségről szólt. Egyre-másra jelentek meg olyan képek, ahol láthattuk, hogy Baitollah súlyos beteg, és kórházi ápolásra szorul. Azt viszont nem gondoltuk, hogy ekkora a baj… 

Abbaspour nem tartozott a legszűkebb elithez, de sportemberi nagyságát mutatja, hogy bár versenyezhetett volna a 212 font alatti kategóriában is, ő a Mr. Olympia Openben, az igazi nagyok között érezte jól magát. Profi karrierje előtt több világbajnoki címet is elnyert.

A halát 2015. augusztus 25-én, hosszan tartó, súlyos betegség után érte. Információnk szerint Baitollah Abbaspour halálát érgyulladás (vaszkulitisz), vagy ennek szövődményei okozták. Emlékét a profi és amatőr testépítők megőrzik.

Sajnos a profi testépítés sem válogat, és ahogy a többi élsport, ez is számos veszélyt hordoz magában. Sokan feszegetik a határokat, és olyan figyelemreméltó fizikummal rendelkező testépítők hagytak már itt minket fiatalon, mint például Greg Kovacs, Mike Mentzer, Mike Matarazzo, vagy a magyar kiválóságok sorát gyarapító Gerőcs Tibor és Goda István erősember. 

 

Óriási karokat akart – majdnem belehalt

Profi testépítők, ha abbahagyják…

Koksszal könnyű (?)

Kimutatni szinte lehetetlen – ezért (is) népszerű a növekedési hormon

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük