Megdőlt a guggolás világrekordja

A 39 éves Brian Carrol október 3-án megdöntötte a ruhás (tehát nem a RAW) guggolás világrekordját.

Carrol egy Gene Rychlakről elnevezett, Tennessee-ben rendezett meghívásos versenyen teljesített 137 kilós testsúlyával 592,3 kg-ot, ezzel több mint 12 kilót vert az eddig rekordra (580 kg), amit 2020 januárjában ért el Nathan Baptist egy Utah-i versenyen.

Brian Carrol guggolás világrekord

Persze a guggolásnál mindig kényes téma a mélység, sokan vitatják is Carrol gyakorlatának szabályosságát, de higgyünk a bíróknak, akik a helyszínen legjobb tudásuk szerint döntöttek arról, hogy érvényes a kísérlet.

Íme Brian Carrol guggolása, egy csodálatos álló, telefonos felvételen:

Sérülések által sújtott karrier

A srác egyébként egy igazi hős. Néhány héttel a verseny előtt elszakadt a bicepsze, műteni is kellett, de ennek ellenére elindult a háromemeléses versenyen. Igaz, a másik két gyakorlatban nem alkotott nagyot (fekvenyomás: 118,3; felhúzás: 120,6 kiló – kb. egyharmada a szokott súlyainak), de a durva guggolásával így is harmadik lett összetettben 820 kilóval.

Mi több, 2012-ben olyan durva hátsérülést szedett össze, amely többszörös törésekkel is járt, és bár az orvosai azt jósolták, hogy soha nem épül fel teljesen, Brian azóta is döntögeti saját rekordjait.

Mi a helyzet a ruha nélküli guggolással

A guggolásnál arányaiban valamivel kevesebb szerepe van a felszerelésnek. A ruha nélküli, bandázsos guggolás világrekordja jelenleg 525 kiló, ez Vlad Alhazovnak sikerült 2018. december 23-án, bandázs nélkül pedig 490 kiló a legtöbb, e teljesítmény Ray Williams nevéhez fűződik.