Fogyás
Hülye diéták

Medoslim – a csodatevő fügekaktusz

FogyásCsak nem akarnak elfogyni a népbutító fogyasztószerek. Sőt, inkább úgy tűnik, egyre több van belőlük, köszönhetően az egyre nagyobb tábort alkotó hülyéknek. A magát egyedülálló módon fügekaktusz tablettaként definiáló medoslim az egyszerű gondolkodású fogyni vágyókat célozza meg.

Így „fogyaszt” a fügekaktusz

Ez a Svájcban gyártott (oda ne rohanjak, főleg, hogy a weboldal sem üzemel már: http://feigenkaktus-tabletten.ch) tabletta állítólag oldhatatlan rostokban igen gazdag, ezek pedig megkötik az ételeinkkel gyomorba jutó zsírsejteket. Ezt a „zsír-rost összetételt” pedig ezután szépen kikakáljuk…

Milyen szép is lenne, ha ez elég lenne ahhoz, hogy elégessük a fölös zsírt. Érted? Zsírt, és nem izmot, ugye kedves este hat után nem evők?

Szóval mindössze ennyit tud a csodaszer, már ha egyáltalán tud. De ne kételkedjünk abban, ami a használati utasításban olvasható, ezek a rostok bizony annyira intelligensek, hogy csakis a zsírsejtek kellenek nekik, és a világért sem engedik, hogy ezek megemésztődjenek.

 

És akkor mi van? Már le is fogytunk?

Ha igazán furfangos akart volna lenni a terméket piacra dobó cég, akkor nemcsak a zsírsejteket pécézi ki magának, hanem az elhízásért egy nagyságrenddel nagyobb felelősséggel terhelhető egyszerű szénhidrátokat is.

Hiszen hiába köti meg ez a csodaszer a zsírt (egy fenét köti az meg), ha a cukrok minden további nélkül felszívódhatnak, és a vér inzulinszintjét megemelve szépen elkezdik hizlalni zsírpárnáinkat. Így senki sem fog zsírt veszteni, mert ehhez speciális étrend kell, nem holmi bogyók.

Mindig a könnyebb megoldás

A medoslim és a többi fogyasztószer gyártói emberek millióit verik át ezzel a nagyon régi trükkel: mindig ígérj gyors eredményt, nehézségek és verejték nélkül. Mindig lesz egy csapat hülye, aki ezt megkajálja, és felvevőpiacot fog képezni. Mert végső soron nem az a fő bűnös, aki ezeket a szemeteket árulja, hanem azok, akik hisznek a csodaszerekben.

Mondjuk ki: az emberek nagy többsége lusta, kényelmes, és elvárja, hogy szájába repüljön a sültgalamb. Még ha nem is vagyunk táplálkozási szakértők, akkor is sejthetjük, hogy az efféle ajánlatok egytől egyig a tájékozatlan embertársaink becsapására hajtanak.

A megoldás

Zsírt égetni sport és diéta nélkül nem lehet. Minimum diéta és aerob edzés kell, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatunk. Hogy miért? Mert így minimálisra csökkenthetjük az izomveszteséget, és a leadott kilók ténylegesen a fölös zsírszöveteink lesznek.

Az aerob edzés a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Mivel ilyenkor nem történik számottevő izommunka, szervezetünk az izomban tárolt szénhidrát (glikogén) helyett zsírból fedezi az energiát.

A diéta pedig azt jelenti, hogy kiiktatjuk az egyszerű szénhidrátokat, ha nem ketogén diétán vagyunk, akkor a telített zsírokat is, és a többi tápanyagra vonatkozó napi szükségletet testtömegünkhöz viszonyítva precízen kiszámoljuk.

Részletes leírást találsz korábbi cikkeinkben:

 

DIÉTÁS ÉTREND

AEROB EDZÉS: A ZSÍRÉGETÉS EGYIK ALAPPILLÉRE

90 NAPOS DIÉTA – EZÉRT NE CSINÁLD!

DIÉTA JANUÁRTÓL – ÍGY CSÖKKEN A LELKESEDÉS

INZULINREZISZTENCIA – A CUKORBETEGSÉG ELŐSZOBÁJA

MINTAÉTREND DIÉTÁZÓ NŐKNEK

 

FOGYASZTÓTABLETTÁK – A NÉPHÜLYÍTÉS CSÚCSA

 

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük