Bulvár Diéta

Médiahazugság: 4 hónap alatt „gyúrta ki” magát ez a 48 éves nő – mi meg majdnem elhittük!

Lányok, asszonyok! Az ég szerelmére kérünk titeket, soha ne dőljetek be ezeknek a hangzatos cikkeknek. Neked ez nem fog sikerülni, és nem azért, mert valamit rosszul csinálsz. Egyszerűen csak átvernek!

Pár napja írta meg a brit Metro újság egy 48 éves nő hihetetlen sztoriját. Oké, ne olvassunk szennylapokat, de az a tény, hogy Magyarországon is milliók tájékozódnak kizárólag bulvárlapokból, arra késztet, hogy foglalkozzunk a problémával.

A cikk egy bizonyos Suzanne Shorrock-ról szól, aki állítólag 4 hónap alatt építette fel ezt a fizikumot, és helyi versenyeken is indul.

Elvileg ilyen volt előtte:

Emberek! Ti ezen a képen egy átlagos, 48 éves anyukát láttok? Hát a nagy lófaszt! Nyilván gyenge a fény, nincs bekenve barnítóval, de ennek a nőnek a before képen is kockás a hasa, és rendesen tónusosak az izmai. Be ne nyaljátok, hogy ez egy full kezdő volt!

Menjünk tovább.

Így néz ki versenyformában:

Na, akkor megint elölről. Ez a test 4 hónap edzés eredménye lenne? Mi a fenét lehet elérni ennyi idő alatt? Talán megtanulod nagyjából helyesen végezni a gyakorlatokat, és elsajátítod a táplálkozás alapjait.

De ekkora izomtömeget és szárazságot egy férfi sem hoz a nulláról négy hónap alatt, nemhogy egy nő, aki – mint tudjuk – a férfi szervezetéhez képest elenyésző mennyiségű tesztoszteront termel.

Az izomnövekedéshez pedig ez a hormon elengedhetetlen.

Apropó, táplálkozás alapjai. A cikkben nagyvonalakban leírják a csaj étrendjét, és ha ez tényleg fedi a valóságot, nagy gáz van. Azt írják ugyanis, hogy

reggelire joghurtot, gyümölcsöket és mandulatejet fogyaszt – persze, étkezés gyakorlatilag állati fehérje nélkül. (Hogy miért baromi fontos a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele a diétában, arról itt írtunk.)

Az „ebéd” nevű étkezése édesburgonyából, brokkoliból és avokádóból áll, majd este fogyaszt egy kis állati fehérjét is, az egyik étkezése tartalmaz halat.

Teljesen egyértelmű, hogy ha kizárólag ezeket fogyasztaná, nem nézne ki sehogy. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy beleszürkülne az átlagba.

Aki nagyjából képben van a testépítő táplálkozással kapcsolatban, az tudja, hogy sem diéta, sem tömegnövelés nem lehet sikeres egy ilyen étrendtől. Félreértett valamit az újságíró, vagy direkt válaszolt hülyeséget az interjúalany?

Miért károsak ezek a cikkek?

Szó sem esik a használt doppingszerekről

Az ilyen, elképzelhetetlenül rövid idő alatt látványos sikert elért nők történetei mindig sántítanak. Tekintsünk el attól, hogy a tárgyalt nőszemély nem a nulláról kezdte a sportot. Egy ilyen fizikum MÉG FÉRFIAKNÁL SEM, vagy alig-alig jöhet össze doppingszer nélkül.

Természetesen itt az izomtömeget arányosítsuk az illető neméhez, tehát ha mondjuk Suzanne férfinak születik, akkor egy Dexter Jackson-tömeget azért hozna a versenyeken. Működik az koksz nélkül? Nyilván nem. De a dopping továbbra is tabu téma ebben a sportban, hiába akadt olyan is, aki próbálta nevén nevezni a dolgokat.

Sportértéke egyenlő a nullával

Manapság eleve tele van már a padlás olyan fitneszmodell-akármicsoda kategóriákkal, amelyekkel igyekeznek bevonzani a tömegeket az utcáról.

Egész pontosan olyan embereket, akiket egyáltalán nem érdekel a sport, nem akarnak fejlődni, csak MAGUKAT MUTOGATNI. Ezt persze a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben szeretnék elérni. Ehhez pedig a nemnaturál útvonal fogja őket segíteni.

A sport élettani előnyei, az élet más területeihez nyújtott segítsége egyáltalán nem érdekli őket, kizárólag a külvilág – remélhetően pozitív – reakciói.

„Te is elérheted, képes vagy rá?” A nyavalyát!

Már az úgynevezett trénerek is azzal jönnek, hogy bármit elérhetünk, ha igazán akarjuk és eleget teszünk érte. Nos, ez a baromság itt sem állja meg a helyét. Ez a testépítő csaj nem naturál, és doppingszerek nélkül jóval kisebb izomtömege lenne, nem beszélve a szárazságról mellé.

Ez nem naturál fizikum, de még doppingszerekkel is kevés lenne az eléréséhez négy hónap. Sajnos legtöbben csak akkor hiszik ezt el, miután saját magukon tesztelték a naturálban diétázás kilátástalanságát. De amíg megy a néphülyítés, az érdemi információ kimarad a mainstream médiából, és aki ezt beveszi, általában két út között választhat: feladja az egész sportot, mert irreális elvárásokat támasztottak benne a hazugságokkal; vagy dacból minden realitást mellőzve el akarja érni ezt a fizikumot, és a kokszhoz nyúl.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük