Dopping

Már megint csak a testépítők doppingolnak

Nem segít a testépítőkkel kapcsolatos sztereotípiák lebontásában az a rendőrségi hír, ami nemrég jelent meg a zsaruportálon:

 

A Tatabányai Rendőrkapitányság teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két tatabányai lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak tiltott teljesítményfokozó szereket szereztek be és kínálták eladásra testépítők részére.

Az idősebb tettes egy tatabányai táplálék kiegészítőket árusító szaküzletben terjesztette a tiltott anyagot, fiatalabb társa a város különböző helyein értékesítette.

A tatabányai nyomozók 2016. április 11-én a délelőtti órákban ellenőrizték a 49 éves és a 23 éves férfi által üzemeltetett bolt raktárhelyiséget, valamint garázsát. A rendőrök a két helyiségből közel 10.000.000 forint értékű több száz darab ampullát, fecskendőket, dobozokba csomagolt tiltott teljesítményfokozó szereket, tablettákat foglaltak le.

A nyomozók a két férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

 

Nagyszerű, hogy megint egyetlen sportág van megemlítve, a szerencsétlen, agyonszidott testépítés. Mert ugye az az általános nézet, hogy csak mi kokszolunk, de például az úszófenoménjaink, vagy aranylábú focistáink tiszták, mint a hó. Nem beszélve a nehézatlétákról, különös tekintettel a szánalmasan magyarázkodó két athéni jómadárra

Kérdések, melyeket most valószínűleg feltesz egy laikus

Ha nem csak a testépítők, akkor mely sportágak képviselői doppingolnak még?

Gyakorlatilag mindegyiké. Nem mindenhol a (ma már igencsak elavultnak számító) szteroidok és különféle hormonkészítmények dominálnak, de megvan a maga doppingszere a sakkozóknak is.

Minden testépítő kokszol?

A versenyzők igen, enélkül labdába sem rúgnának, sőt, nevetség tárgya lennének a vetélytársak között. Akad néhány jó értelemben vett elmebeteg, akik tisztán készülnek fel, de ők az alacsonyabb tömegű, esztétikusabb (pl. athletic) kategóriákban indulnak.

A Mr. Olympia is doppingol? Ne már…

Sokan megkérdezik ezt is. Persze, hogy doppingol, de ez nem azt jelenti, hogy benne van a legtöbb anyag. Sok más tényező is számít, lásd itt.

Arnold is kokszolt? Azt állította, hogy nem élt ilyen szerekkel

Hazudott. Fiatalkori képein látszik, hogy szinte az első naptól kezdve ment a cucc, mert lehet akármilyen genetikai csoda és hiper-elszánt valaki, nem lesz egy év alatt 50-es karja.

Aki táplálékkiegészítőt használ, az is doppingol?

Aha… Meg az is, aki csirkét eszik, főleg akkor, ha mellé rizs a köret. 

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük