Le akarsz fogyni nyárig? Ezt tudod elérni két hónap alatt

Ez a cikk inkább a laikusoknak szól, mert aki már tisztában van a diétás étrend alapjaival, az nagyon is tudja, mik a lehetőségei, ha az áhított strandszezont célozza meg.

Tételezzük fel, hogy a többség július-augusztus környékén kezdi kivenni a szabadságát, és bár nem mindenki vallja be, azért szeretünk jól kinézni a vízparton, vagy bárhol, ahol lengébb öltözetet viselünk. Ha inkább ki szeretnéd magad gyúrni nyárig, ez a neked való program.

A rossz hír

A szívás az, hogy nagy csodát már nem tudsz elérni. Bármilyen reklám is próbál ezzel hülyíteni, nem fogsz munka (edzés+étrendi változtatások) nélkül zsírt veszíteni. Még akkor sem, ha a tévében, vagy a rádióban mondják be.

Jelentős túlsúlytól megszabadulni időbe telik, főleg, ha nem elmebeteg módon csak a testsúlyodat figyeled, hanem megpróbálsz némi izmot is megtartani.

Mennyit lehet még fogyni a strandszezonig?

Ha mindent jól csinálsz, tehát van egy normális étrended viszonylag magas fehérje és alacsony szénhidrátbevitellel, mellé a zsírt sem viszed túlzásba, akkor heti egy kiló mínusszal számolhatsz. Extrém túlsúly esetén ez lehet több, az elején 2-3 kiló megy le ilyenkor hetente, de aztán lassul az ütem.

Tehát nagyjából 10-15 kiló lehet az, amitől még meg tudsz szabadulni július elejéig. Ha ennél többet adsz le, például koplalással, léböjtkúrával vagy esetleg fénydiétával, ez mind zsákutca lesz, mert rengeteg izmot is elvesztesz, ami azzal üt vissza, hogy még rosszabb lesz az izom/zír arányod. Vagyis még szarabbul nézel majd ki, az anyagcseréd meg még lassabb lesz, így még több zsír rakódik majd rád gyengébb időszakaidban.

Érdemes még elkezdeni?

Ezt csak te tudhatod, döntsd el, megéri-e ezért a 10-15 kiló mínuszért elkezdeni aerobozni és/vagy visszavenni a szénhidrátból. Dönthetsz úgy is, hogy még felszedsz egy kis izmot inkább, és majd a következő szezonra diétázol le. De ezt semmiképp se április-május körül kezdd, hanem szépen kalkuláld ki heti egy kiló fogyással számolva, hogy mikor indulhat a projekt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük