Lauter Victor Superbody
Híres testépítők Magyar hírességek

Lauter Victor testépítő – életrajz, versenyeredmények

Lauter Victor a magyar testépítő sport egyik legismertebb alakja, a ’90-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik legsikeresebb versenyzője.

Az 1978-es születésű, 164 centi magas Lauter Victor sportpályafutását általános iskolás korában a cselgánccsal kezdte, amikor rájött, hogy a súlyzós edzés pozitív hatással van a dzsúdós teljesítményére. Mivel izmai igen jól reagáltak, hamar meglátszott rajta, hogy „gyúr” – ezt osztálytársai is visszaigazolták.

Lauter Victor testépítő

Konkrétan testépítéssel 15 évesen kezdett el foglalkozni, de eleinte csak erőben fejlődött látványosan, ezért az erőemelés felé fordult. Szép eredményeket ért el, ifi, junior és felnőtt rekordok is fűződtek nevéhez, illetve fekvenyomásban egy világbajnoki 4. helyezést is elcsípett. Ekkor 18 évesen, 67,5 kilós súlycsoportban 167,5 kilót nyomott. 75 kilóban versenyen 185 kilót tudott, versenyen kívül 200-at. A valaha volt legnagyobb súlyt, amit edzőteremben nyomott, az 215 kiló volt 86 kilós testömeggel.

1997 az az év, amikor visszatért a testépítéshez, és egy Budapest Bajnokságon egyből második helyezést ért el. Következő versenyén ismét második lett, ez kissé frusztrálta, így vetődött egy akkori nagy név, Kis Horváth István (Popeye) mellé 1998-ban. Jöttek is sorra az első helyezések: junior bajnoki cím, junior abszolút bajnoki cím, majd felnőtt magyar bajnoki cím, és 1998 végén junior világbajnoki cím testépítésben. Ez utóbbit már Pintér Ferenc szárnyai alatt érte el.

Lauter Victor Superbody

1999-ben, 21 évesen a szlovákiai Mr. Universumon 10. lett a 75 kilós súlycsoportban, amit – bár ő volt a legfiatalabb versenyző – csalódásként élt meg.

2001-ben megnyerte a Magyar Kupa tavaszi szezonját 80 kg-ban és összetettben is, de az Eb-re nem tudott kiutazni.

2006-ban aztán csúcsra ért: Superbody Grand Prix 1-2 összetettben is győzni tudott, nem kisebb név végzett mögötte, mint az utóbbi évtized legjobb magyar testépítője, Tóth Dániel.

A vb-n is jól szerepelt, a 40 fős mezőnyből sikerült bekerülnie a döntőbe, végül ötödik lett.

2009-ben súlycsoportot váltott, a katari vb-n hetedik lett.

Lauter Victor kisfia születése és sportsérülések miatt végül felhagyott a versenyzéssel, egy darabig edzősködött, illetve felkészülni is segített néhány embernek. Bíráskodott is versenyeken, de a bundák miatt ez nem tetszett neki. Jelenleg táplálékkiegészítő-boltot üzemeltet Mr. Supplement néven.

Még szintén kedvelheted...