Bulvár Erőemelés

Láttál már 9 éves erőemelőt? Ez a srác több mint 100 kilót húz fel

Ha a 13 évesen 183 kilóba guggolsó srác sztorija nem volt elég erős, itt van egy még durvább gyerek.

Tate Fegley mindössze 9 éves, de közel sem átlagos harmadikos kisiskolás. A Louisiana-i, Minden városkában élő kissrác másfél éve edz, és kor-, illetve súlycsoportjában hét világbajnoki címet birtokol.

A legnézettebb amerikai hírforrások, például a CNN is, beszámoltak a gyerek elképesztő erejéről. Felhúzásban 105 kiló körül teljesít, eddig 86 kilóig jutott guggolásban, fekvenyomásban pedig 42 kiló a rekordja. Testtömege 47 kiló, magassága 140 cm.

Állítólag a szülei nem hajszolják, a fiú egyszerűen csak szeret keményen edzeni, egyszerűen ez az élete. Az augusztusi ifjúsági nemzeti bajnokságon már 113 kilót akar felhúzni, 97,5 kilót guggolni, és 70 kilót fekvenyomni.

A cikk idézi az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia szakvéleményét, amely lényegében azt mondja, hogy a pubertás előtt végzett súlyzós edzés legnagyobb veszélyei az esetleges sérülések lehetnek.

Sok szülő aggódik, hogy a túl korai súlyzós edzés miatt a gyerek megállhat a növekedésben, ám ezt eddig nem sikerült bebizonyítani. A szakemberek mindenesetre azt ajánlják, hogy – megelőzvén a bajt – gyerekkorban még inkább törekedni kell a gyakorlatok helyes végrehajtására.

Még szintén kedvelheted...