Dopping

Larry Wheels 10 év után leáll a koksszal, de a szervezete már rég nem termel saját tesztoszteront

Nagy bejelentést tett Youtube-csatornáján Larry Wheels, aki még mindig csak 27 éves, de egészen elképesztő teljesítményt mutatott már fel több sportágban is.

A szinte tinédzserkora óta top erőemelőként ismert Larry szép eredményeket ért el testépítésben, kikacsintgatott az erősembersport világába, és a szkanderban is egészen ügyes. Fő profilja az erőemelés, hivatalos RAW rekordjai az alábbiak:

guggolás: 395 kg

fekvenyomás: 293 kg

felhúzás: 395 kg.

A súlyok kissé kerekítettek, mert alapból fontban voltak megadva. Larry természetesen edzőtermi körülmények között nagyobb súlyokat is legyőzött már, itt látható például egy 306 kilós fekvenyomás tőle, a melegítéstől egészen a maxig:

Szóval Larry úgy döntött, hogy kerül, amibe kerül, leáll a szteroidokkal. Becsületére legyen mondva, hogy eddig is azok közé a topversenyzők közé tartozott, akik őszintén beszéltek doppinghasználatukról. Néhány hónapja például arról beszélt, hogy milyen fontos a rendszeres orvosi kontroll a szteroidhasználat mellett. Egyébként megvizsgáltatta a szívét, és nem volt vele semmi gond.

De miért döntött most úgy, hogy leáll a cuccal?

Larry egy hátsérülést emleget legfőbb kiváltó okként. Mivel már régóta második otthona Dubai, elindult volna a 2022-es Közel-Kelet legerősebb embere versenyen. A cél az volt, hogy elérje felhúzásban a 453,6 kilót (1000 font), ami egészen közel van a világrekordhoz. Larry azonban megsérült a felkészülés során, és elmondása szerint ekkor ébredt rá, hogy milyen fontos az egészség.

A leállás nem lesz zökkenőmentes, ugyanis a hosszú ideig tartó szteroidhasználat – ahogyan az többnyire lenni szokott – hazavágta Larry tesztoszterontermelését, így hormonpótlásra szorul. Úgy véli, heti 175 mg tesztoszteron jó lesz kiindulási alapnak, e mennyiség fölé nem szándékozik menni.

Larry azt nem állítja, hogy soha nem nyúl újra a kokszhoz, hiszen mindössze 27 éves, és vannak még bőven céljai az erőemelésben. Rendszeresen tesz majd közzé csatornáján videókat arról, hogyan alakul az erőszintje és a fizikuma szteroidok nélkül. Azt azért ne gondolja senki, hogy mostantól Larry naturálnak számít. Legfeljebb üresnek mondhatnánk, ugyanis a doppingszerekkel megszerzett fizikum azért – ha sok el is megy belőle a kokszolás abbahagyása után – valamelyest így is versenyképesebb, mint a full naturál.

Szerző

Még szintén kedvelheted...