Ti kérdeztétek

Ki lesz a Mr. Olympia?

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy szerintetek ki nyeri az idei Mr. Olympiát? Szurkoltok valakinek? És mennyi esélyt láttok arra, hogy Jay visszatér?

András

Szia András!

Jay 100 százalék, hogy visszatér, hiszen ott lesz a színpadon. De a viccet félretéve, nyilván arra irányult a kérdésed, hogy megnyeri-e, és a 2008-as Dexter Jackson ellenében elvesztett Mr. Olympia utáni 2009-es címvisszahódítását megismétli-e. 

 

Nem tudom, olvastad-e ezt a cikkünket, ahol megpróbáltuk egy kicsit latolgatni az esélyeket. Bár még viszonylag sok idő volt a versenyig, a felkészülési fotók alapján valamennyire lehetett sejteni, hogy kik lehetnek top 5-re esélyesek. Véleményünk szerint a két toronymagas esélyes idén is Phil Heath és Kai Greene. Kettejük között nüanszok fognak dönteni, tehát sokat számít majd, hogy mennyire sikerül lepucolni magukat, kihajtani a vizet, meg ilyesmik. Azért nagyon ne reménykedj, a srácok profik, és nem fogják megtenni azt a szívességet, hogy elcseszik az utolsó napokat. 

Kíváncsian várjuk, hogy Mamdouh Elssbiay mire jut majd velük. Ami tény, az egyiptomi óriás tavaly amatőr Mr. Olympiát nyert, idén pedig megszerezte első profi győzelmét – mindjárt az első versenyén. Victor Martineznek esélye sem volt ellene, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az igazi nagymenők mellett még nem láttuk „Ramy”-t. Mindenesetre sanszos, hogy dobogón végez, de a harmadik hely sorsába beleszólhat Jay Cutler és a tavalyi harmadik Shawn Rhoden is. Dexter talán nem, de ha megismétli 5 évvel ezelőtti bombaformáját, még okozhat meglepetést.

Nos, amint látod, mi nem igazán hisszük, hogy Jay itt labdába fog rúgni a Sandow-szoborért, de szívünk mélyén szurkolunk neki, mert óriási eredmény lenne, ha kétszer is vissza tudná hódítani az első helyét. 

A 2013-as Mr. Olympia versenyzőinek listája

Jay Cutler – USA

Mamdouh Elssbiay – Egyiptom

Kai Greene – USA

Phil Heath – USA

Dexter Jackson – USA

Victor Martinez – Dominikai Köztársaság

Cedric McMillan – USA

Robert Piotrkowicz – Lengyelország

Shawn Rhoden – USA

Branch Warren – USA

Roelly Winklaar – Curacao (Hollandia)

Dennis Wolf – Németország

Baitollah Abbaspour – Irán

Lionel Beyeke – Franciaország

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük