Keto Diet kapszula: átverés hülyéknek, nehogy megvedd!

A Keto Diet kapszula egy pofátlan átverés, és azokat a szerencsétlen fogyni vágyókat próbálják lehúzni vele, akik valamit hallottak a ketogén diétáról, és ezt a forgalmazó amolyan névbitorlós termékkapcsolással szeretné vásárlássá konvertálni.

A Keto Diet számára létre is hoztak egy profinak tűnő, ámde szédületesen gagyi weboldalt, amely azzal a meredek állítással próbálja levenni a lábáról a laikusokat, hogy három tizenéves (!) egyetemista most INGYENESEN megmenti a világot az elhízástól. A kamuoldalon csak “tudós-hős”-ként emlegetik őket. A kitalált személyek pedig:

Vancsik Anna (19 éves, Magyarország), Diego José Gutiérrez (18 éves, Argentína) és Keiichirōi Sanaka (19 éves, Japán).

Még csak rákeresni sem igazán érdemes ezekre az állítólagos zsenikre (azért persze lecsekkoltuk őket), annyira ordít, hogy egyikük sem valós személy:

keto diet kapszula

Nézzük már meg közelebbről szerencsétlen “Vancsik Annát”. Ha jobb gombbal elindítunk rá egy Google-képkeresést, egy stock fotó jön be, amit bárki megvásárolhat potom 5 dollárért. Az sem mellékes, hogy a “19 éves” tudós mit tart a kezében:

Vertical portrait of young female scientist smiling at camera while holding test tubes with plant samples in biotechnology lab.

Szóval kémcsövekbe helyezett növénymintákat tart, ami bizonyára elengedhetetlen kelléke egy fogyasztószer-kutatónak.

No és mit tud a reklám szerint ez a Keto Diet kapszula?

Állítólag azt, hogy mindenkinél “tartósan elégeti a felesleges zsírszövetet”. Amit még kiemelnek: teljesen biztonságosan, az étrend és az életmód megváltoztatása nélkül – hazudják szemrebbenés nélkül. Majd jön a még nagyobb hazugság:

Ez a módszer 10 kg-os súlycsökkenést garantál 2 hetenként. A felfedezésnek köszönhetően Szingapúr, Argentína és Japán már 27 ezer állampolgára 10, 20, 40, 80 kg-ot vagy akár többet is fogyott.

Na persze…

Majd a “fiatal zsenik” konkrétan lebeszélik az embereket az egészséges életmódról, és pofátlanul azt hazudják a képükbe, hogy mostantól elfelejthetik a diétát és az edzéseket, hiszen elég ezt a szart beszedniük. Reméljük, nem hiszi el senki ezt a mesét, hiszen ha igaz lenne, már nem lennének köztünk túlsúlyosak. No és miért reklámozza így a “terméket” a forgalmazó? Miért kell hozzá kamuweblap, kamu tesztalanyok és kitalált tudósok? Hát azért, hogy a mainstream médiát kikerülve lehetőleg csak azokhoz jusson el, akik fogékonyak az efféle baromságokra. Na de menjünk csak tovább.

Külön kis keretes szövegben érkezik a mese a “mi Annánkról”, aki a világ 1. számú tudósa. Hovatovább egy napon született Albert Einsteinnel is, hát, ha valami, akkor ez kétségkívül determinálja, hogy valami nagy csoda került most ki a kezei alól. De hol a Nobel-díj? Nem találjuk eme zseniális kis hölgyet a listában.

keto diet kapszula vancsik anna

Jön aztán egy kis összeesküvés-elmélet arról, hogy a “gyógyszeripari nagyvállalatoknak megéri, hogy az emberek túlsúlyosak legyenek”. Na de mindezek ellen mivel vegyük fel a küzdelmet, kedves Anna és társai? Persze, hogy egy másik pirulával…

Mesét fabrikáltak abból is, hogy egy amerikai gyógyszeripari nagyvállalat vezérigazgatója, George R. megfenyegette őket, de mivel Szingapúrban történt az eset, a bíróság gyorsan az ifjú kutatók javára ítélkezett, és a vezérigazgatót – most tessenek megkapaszkodni! – 30 korbácsütésre ítélték.

Na jó, ezen már tényleg csak röhögni lehet. Ha ez valóban megtörtént volna, talán a világsajtó is megneszelte volna. De semmi. Természetesen ahogyan a nevek, ez az ócska sztori is kamu.

Jöjjön még pár “tudományos” részlet, természetesen egytől egyig szemenszedett hazugságok:

2 hetenként 10 kg-ot dob le – és biztonságosan folytathatja a kezelést, amíg el nem éri a kívánt súlyt

nem kell diétával és edzésekkel kínoznia magát – a kezelés alkalmazásakor nem is szabad megváltoztatni étkezési szokásokat, sem kimerítő edzéseket végezni

minimalizálja az olyan súlyos betegségek kockázatát, mint például: érelmeszesedés, cukorbetegség, ízületi degeneráció, valamint szívinfarktus és stroke

blokkolja a jojóeffektust egyszer s mindenkorra – annak köszönhetően, hogy a szervezet újraindítja a zsírmemóriáját és leállítja a kalóriák felhalmozódását

5-szörösére növeli az energiaszintet és az izmok erejét – aminek köszönhetően növeli a boldogsághormonok termelését is, amelyek garantálják a jó hangulatot és lelkes hozzáállást mindennap!

Tyűha. Nem is egyszerű ezeket sorra cáfolni, de abban biztos lehetsz, hogy ezek így történnének, már nem lenne elhízott ember a Földön. Mellesleg, mi a túró az a “zsírmemória”? Izommemória bizonyos értelemben tényleg létezik, na de zsír?

Apropó, zsír. Ezek a neves tinikutatók arra is “rájöttek”, hogy szervezetünk háromféle zsírt tartalmaz. Természetesen az alábbi sületlenségek is csak a Keto Diet kapszula reklámoldalán olvashatók, semmi tudományos alátámasztás nincs mögöttük. Azért idézzük, hogy röhögjetek:

Hígított zsír

A bőr alatti, külső réteg, amelynek 57%-a víz. Ez pontosan a narancsbőr és laza, zselésszerű bőr.

Viszkózus zsír

Ez a középső réteg, amely a vajra vagy a sertészsírra hasonlít. Ennek mindig legnagyobb a súlya, és benne tárolva vannak a toxinok, amelyek stresszt, fáradtságot és bőrproblémákat okoznak.

Elkövesedett zsír – és pontosan ez az igazi ellenséged, amelyet le kell győznöd!

Ez a belső réteg. Ez a legvékonyabb, de a legsűrűbb és a legtömörebb, mint a cipő talpa. Nagyon nehéz megszabadulni tőle. Miatta jön létre a jojóeffektus. Hogyan történik ez? Még akkor is, ha sikerül lefogynunk, az elkövesedett szint újabb zsírrétegekkel „kívánja” beborítani magát, és ez gyorsan meg is történik

– így a reklám, és a még mindig nem sikerült meggyőzniük, itt az igazi atombomba, “Budai Jolán” csodálatos átváltozása. Emberek, még a mankóit is eldobta a Keo Diet kapszula hatására!

Keto Diet átverés Budai Jolán

Jolán természetesen nem létezik, az olasz fogyni vágyók átverésére készült olasz verzióban ugyanis már Giulia néven fut a Keto Diet kapszula reklámja:

keto diet kapszula

Talán ennyi elég is a végső konklúzió levonására: sem a Keto Diet kapszula, sem egyéb fogyasztószer nem fog segíteni abban, hogy tartós és valódi átalakulást érj el.

De akkor mi a megoldás a Keto Diet kapszula helyett?

Semmilyen szer, eszköz stb. nem fog segíteni, kizárólag az életmódváltás vezet célra. Rendszeres sportra és tervszerű étrendre van szükséged, és legalább nagyvonalakban tudnod kell, hogy az egyes tápanyagokból mennyit viszel be.

Zsírt égetni sport és helyes étrend nélkül nem lehet. Minimum diéta és aerob edzés kell, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatunk. Hogy miért? Mert így minimálisra csökkenthetjük az izomveszteséget, és a leadott kilók ténylegesen a fölös zsírszöveteink lesznek.

90 napos diéta

Az aerob edzés a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Mivel ilyenkor nem történik számottevő izommunka, szervezetünk az izomban tárolt szénhidrát (glikogén) helyett zsírból fedezi az energiát.

A diéta pedig azt jelenti, hogy kiiktatjuk az egyszerű szénhidrátokat, ha nem ketogén diétán vagyunk, akkor a telített zsírokat is, és a többi tápanyagra vonatkozó napi szükségletet testtömegünkhöz viszonyítva precízen kiszámoljuk.

Sose rendelj olyan szert, ami hasonló csodákat ígér, mint a Keto Diet kapszula. Sem izomnövekedés, sem zsírégetés nem létezik befektetett munka (edzés, rendes étrend) nélkül.

A tippet köszönjük Erikának. Küldjetek még bátran ilyesmiket e-mailben:testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon, üzenetben. Állítsuk pellengérre a csalókat!

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket Facebookon, és pár napon belül megkapod a tervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv-írás szabályai, feltételei