Aszkorbinsav
Ti kérdeztétek

Hogyan fogyasszam az aszkorbinsavat?

AszkorbinsavSziasztok!

Pár hete rendszeres olvasója vagyok az oldalnak, és nagyon sok hasznos információt tudtam meg. Harcművészettel (jujitsu és MMA) 5 éve foglalkozom, de az ezt megelőző években is volt már a kezemben súlyzó, azóta viszont lényegesen kevesebbet. De igyekszem betartani az oldalon leírtakat, jelenleg diétázom, súlyom kb. 105 kg, De voltam már 125 kg is, mikor valami komolyabb sérülést szenvedtem, a legutóbbi egy részleges szalagszakadás, ami valószínű köszönhető egy korábbi meniscus ruptúrának is (ekkor híztam meg 125 kg-ra). Jelenleg elég szigorú lábedzést csinálok, guggolás stb. 2 db 16 ks-os kettlebell segítségét veszem igénybe.

A kérdésem a következő: a minap vásároltam aszkorbinsavat, 50 g a megengedett recept nélkül. Ha jól értelmeztem az oldalon leírtakat napi 1-2 g már elegendő, mennyiség lehet. A kérdés, beletehetem-e ásványvízbe a port? Így eloszthatom egész napra a bevitelt, csak aggódom, hogy nem károsul-e a szénsavtól a hatóanyag!
Köszönöm előre is válaszotok, csak így tovább!

U.i.: Amennyiben lenne hasznos tanácsotok még olyanoknak, akik küzdősporttal foglalkoznak, szívesen olvasnék róla!

 

Szia!

Ásványvízbe beleteheted, de nem szabad sokáig állni hagyni, mert a C-vitamin elég gyorsan lebomlik, ha folyadékba kerül. 1-2 gramm elegendő lehet, de nyugodtan fogyaszthatsz ennél többet is, akár 5-10 grammnyit is, pl. minden étkezés mellé 500-1000 mg-ot.

Ha mindössze 50 grammot sikerült venned, feltételezem, hogy patikából szerezted be az aszkorbinsavat. Szerencsére van ennél sokkal nagyobb kiszerelés is, csak keress rá a neten: „aszkorbinsav por”. Simán rendelhetsz 400 grammot is.

Küzdősporttal foglalkozóknak egyelőre ezt a cikket tudjuk ajánlani: http://testepitek.hu/tomegnoveles/edzes/271-testepites-es-kuezdsportok

Köszönjük az elismerést!

 

C-vitamin kisokos

Van némi súlyfeleslegem, mit csináljak?

C-vitamin vásárlás okosan

Hit- és erkölcstan helyett egészséges életmódtant!

Tévhitek a testépítés körül

Triptofán – álmatlanság ellen is hatásos

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük