Káposztaleves
Hülye diéták

Káposztaleves diéta

A káposztaleves diéta nem sokban különbözik a többi ésszerűtlen fogyókúrától. A fogyás kulcsa itt a káposztaleves napi rendszeres fogyasztása. Vajon milyen titkos csodaszer lehet ebben az ételben?

A diéta menete

A hét minden napjára előírja, hogy mit szabad enni, az ételek nagyjából ugyanazok, mint a szokásos gyors fogyást ígérő kúrák esetén: hasznos tápanyagot alig-alig tartalmazó, többnyire zöldségből és gyümölcsből készült ételek. Lássuk a részleteket:

1. nap: A banán kivételével bármilyen gyümölcs fogyasztható, emellé természetesen mehet a káposztaleves.

2. nap: A káposztaleves mellé ezen a napon zöldséget kellene enni, gyümölcsöt szigorúan tilos. Vacsorára héjában sült krumpli ajánlott, vajjal…

 

Káposztaleves

3. nap: A káposztaleves mellé már ehető zöldség és gyümölcs is, méghozzá korlátlan mennyiségben.

4. nap: A levesen kívül csak gyümölcs és tej fogyasztható…

5. nap: Leves+20 dkg marhahús, 6 paradicsom és 6-8 pohár víz a napi penzum.

6. nap: A leveshez jár még 2-3 szelet marhahús, és némi zöldség.

7. nap: Legalább egyszer kell enni még egy kis káposztalevest, emellé barna rizs, zöldségek és gyümölcsök szerepelhetnek az étlapon.

A káposztaleves diéta értékelése

Teljesen ésszerűtlen. Diéta alatt nem eszünk gyümölcsöt a benne található cukor miatt. Főleg nem akkor, amikor a nap folyamán más értékelhető tápanyagot nem is viszünk be. A gyümölcscukor így még nagyobb eséllyel alakul át zsírrá. Az első 3 nap nem sokban különbözik az egyszerű koplalástól, sőt a 2. napon fogyasztható vajas krumpli segít egy kicsit feltölteni amúgy sem üres zsírraktárainkat. A marhahús talán a legkevésbé támadható pont, de viszonylag magas zsírtartalma miatt ettől is óvakodni kellene diéta alatt.

Az étkezések napi számáról nem esik egy szó sem, így joggal gondolhatja a laikus, hogy 3 elég. De mi már tudjuk, hogy minimum 3 óránként étkezni kell ahhoz, hogy szervezetünk ne bontson izmot, és cserébe ne raktározzon zsírt.

Mi van a káposztalevesben?

Szinte semmi. A káposztának igen alacsony a kalória- és ebből következően a tápanyagtartalma is. Szervezetünk éhezik, és a beígért 3 nap alatt történő 3 kilós fogyás szinte teljes mértékben izom- és vízveszteség lesz.

Igen kevés embertől hallani, hogy a káposztaleves diéta segítette volna hozzá a zsírmentes, esztétikus test eléréséhez. Aki mégis lead pár kilót, számíthat arra, hogy a kúra végeztével még több jön vissza, köszönhetően a kedvezőtlen testkompozíció változásnak, magyarul annak, hogy izmot veszített, de zsírt szedett fel.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük