John Grimek
Külföldi hírességek

John Grimek

John Grimek az egyetlen testépítő, aki egynél többször nyerte el az AAU (Amateur Athletic Union) Mr. America címét. Az 1940- és 41-es diadalaikor olyannyira kimagaslott a mezőnyből, hogy a verseny szervezői a győzelmeit követően vezették be azt, hogy egy versenyző csak egyszer hódíthatja el ezt a címet.

John GrimekGrimek Herkulesként lépett fel, és éppen olyan erős volt, mint ahogyan azt kinézete sugallta – ennek tett bizonyságot, amikor az 1936-os berlini olimpián az Egyesült Államokat képviselte súlyemelés versenyszámban. 1948-ban, 38 éves korában megverte a fiatal feltörekvő csillagot, Steve Reevest a NABBA Mr. Universe versenyén Londonban.

Egy évvel később, az utolsó versenyén (AAU Mr. USA) ismét legyőzte Reevest, csakúgy, mint Clarence Ross-t, George Eiferman-t és Armand Tanny-t is, és veretlenül vonult vissza a testépítés világából. Kiválóan kontrollálta az izmait, és gyors, akrobatikus elemeket is használt pózaiban. Rendkívüli erőre tett szert, még jóval a visszavonulása után is képes volt több mint 200 kilóval guggolni. Az arányos testfelépítés és a nyers erő kombinációval, John Grimek a megfelelő keveréke volt a háború előtti „erősember mint testépítő” és a modern „csak egy sportág” testépítőnek.

John 1998. november 20-án hunyt el, és mindig emlékezni fogunk az életfilozófiájára: „Mindig az egészségre koncentrálj, ez legyen az erőfeszítéseid legfőbb mozgatórugója, és régi, jól bevált módszerrel építsd izmaidat: kemény munkával és elszántsággal.”

Adatok Johnról:

1910. június 10-én született

1998. november 20-án hunyt el
Született: USA, New Jersey, Perth Amboy

Elnyert címek

1939 – York Perfect Man
1940 – Mr. America
1941 – Mr. America
1946 – Most Muscular Man In America
1948 – Mr. Universe Short & Overall
1949 – Mr. USA

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük