Átverések, kamu fogyasztószerek

Itt a „Képzeletbeli Étel Tabletta” – végre nem kell edzeni, meg diétázni!

Újabb, neten terjedő átverésre figyelmeztetett olvasónk. A csodatabletta nem más, mint a Forskolin, egy kicsit más köntösbe bújtatva. Korábban itt írtunk erről a szemétről.

Úgy tűnik, a Forskolin eggyel idősebb generációja nem váltotta be a reményeket – vagy lecsapott rá valami hatóság, mert most még idiótább átbaszós szöveggel próbálják a világ lustábbik felét (kilenctizedét) meggyőzni arról, hogy egy nyavalyás pirula majd elintéz mindent helyettük.

Most azzal próbálják a szó szoros értelmében etetni a népet, hogy

a tabletta ráveszi a szervezetet az emésztés megkezdésére és a zsírégetésre, hasonlóan ahhoz, mintha evett volna.

A világraszóló kutatást állítólag Ronald Evans, a La Jollában (Kalifornia) lévő Salk Institute-beli Gene Expression Evans igazgatója végezte. Keress rá ezekre a nevekre, és meglepődve (?) fogod tapasztalni, hogy kb. 0 releváns találat lesz. Az egyetemen tényleg van egy ilyen nevű molekuláris biológus, de valahogy a szakmai önéletrajzából kimaradt a Forskolin. Ennyire titkos lenne, hogy csak kamu-webszájtokon keresztül terjedhet a világraszóló siker?

Ja igen, a domain név is beszédes: http://szepseg.org

Egy .hu-s oldalt nyilván sokkal könnyebb szankcionálni, ha átveréseket, kamutermékeket terjeszt. Ez a domain a whois.net szerint az ilyen simliskedők számára biztonságos Panamában van bejegyezve. Biztató, ugye?

A szer hatását ezzel próbálják magyarázni:

“A tabletta olyan, mint egy képzeletbeli étkezés”. Ugyanazokat a jeleket küldi a szervezetnek, amiket egy nagy adag étel elfogyasztása vált ki belőlünk. Hogy el tudja tárolni a sok tápanyagot, a testünk ezek alapján a jelek alapján elkezd helyet felszabadítani.

Mi van? Helyet kell felszabadítani, de már azonnal? És persze teljesen mindegy, hogy MIT eszünk, ezek mind zsírban raktározódnának? Igazából nem is érdemes szakmai vitába keveredni ezekkel, annyira balfaszok.

Itt vannak még a szokásos kamu-facebookos vélemények… Miért nem lehet egyik profilra sem rákattintani? Csak nem azért, mert kiderülne, hogy egyik sem valódi?

Darázs Péter például egy egész aranyos csaj:


A Korpás Vali név meg úgy tűnik, Ázsiában is népszerű:

Egy a lényeg: soha ne vegyél fogyasztószert, mert – jó esetben csak – pénzkidobás. Ha az elfogyasztott kalória kevesebb, mint az elégetett, akkor  fogyni fogsz. Ha a tápanyagbevitel optimális, akkor a leadott kilók döntő része zsírból megy, és nem izomból. Persze csak súlyzós és aerob edzés mellett hatásos mindez.

(A témajavaslatot köszönjük Tibornak! Ha te is találkoztál már olyan átveréssel, hülyeséggel, amiről még nem írtunk, jelezd nekünk e-mailen:  testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon)

tápanyagtáblázatokban megnézheted, hogy az étrendedbe beilleszthető élelmiszerek mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt tartalmaznak.

Ha egyéni étrendre van szükséged (mint mindenkinek),  szólj, segítünk és kiszámoljuk neked!

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük