Danny Grigsby felhúzás világrekord
Erőemelés Versenyek

Itt az új felhúzás-világrekord: Danny Grigsby 487,5 kg-ot teljesített szumó technikával

Új világrekord született a ruha és egyéb kiegészítők nélküli (RAW) felhúzásban a 2022-es WRPF American Pro nevű versenyen, a Virginia (USA) államban található Manassas városában.

A július 29-30. között rendezett bajnokságon a 28 éves Danny Grigsby a 125 kilogrammos súlycsoportban megdöntötte saját, márciusban beállított 465 kilós világrekordját. Danny ezúttal 487,5 kilót húzott fel igen könnyedén, majd ráment az 500 kilóra is, hátha nevetségessé teszi Hafthor Björnsson erősember-technikával végrehajtott világcsúcsát, de erre egyelőre még várni kell.

Danny Grigsby felhúzás világrekord

Hogy a hivatalos világrekord tényleg megdőlt-e, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint továbbra is Benedikt Magnússon a világrekorder, mert ő hagyományos (konvencionális) technikával húzott fel 460 kilót még 2011-ben. Mások szerint Grigsby az új csúcstartó, hiszen – ha a szumó technikával rövidebb is a súly útja – szabályos gyakorlatot hajtott végre. A harmadik utat követőt már egyenesen kétfelé szedték a világrekordokat, így szerintük a konvencionális maradt az izlandi neve mellett, míg a szumó-világcsúcs Danny Grigsby-é.

Akárhogyan is nézzük, emberfelettit nyújtott a srác. Itt látható mindhárom fogása (445, 467,5 és 487,5 kg):

https://www.youtube.com/watch?v=a5ONYSahgm0

Itt látható az 500 kilós kísérlete is. Lesz ez még jobb!

Még szintén kedvelheted...