Edzés

Itt a kormány válasza: ezért lehetnek nyitva a kaszinók az edzőtermek helyett

Kurvára unjuk már a bezártságot, és még rátettek egy lapáttal, a cinikus mindenit!

Hogy a vérbe’ lehet az, hogy a kaszinók kivételek, az összes, nem állami pénzekből kitartott vendéglátóipari egység pedig lassan a csőd szélére kerül a koronavírus-járvány alatt hozott intézkedések miatt? Most megtudtuk a hivatalos választ.

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője kérdezett erre rá Varga Mihály pénzügyminiszternél:

„A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a vendéglátóipari egységeket bezárták, azzal az indokkal, hogy nem tudnák az emberek betartani a megfelelő védekezési intézkedéseket, valamint a 1,5 méteres távolságtartást. A kaszinók viszont továbbra is üzemelhetnek és fogadhatnak vendégeket mindennap 19 óráig. Ezzel kapcsolatban tisztelettel kérdezem, hogy a kaszinók miért tarthatnak nyitva egy világjárvány közepén úgy, hogy minden más vendéglátóipari egységet bezártak? A kaszinókban nem vonatkoznak az emberekre a járványügyi szabályok?”

A kérdésre Varga helyettese, Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár válaszolt:

A kaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

Azt is hozzátette még, hogy a kaszinók is csak úgy maradhatnak nyitva, ha betartják a járványügyi védelmi intézkedéseket. Ezen kívül az országban működő 11 kaszinót is legkésőbb 19 órakor be kell zárni, amit a szerencsejáték-felügyeleti hatóság folyamatosan ellenőriz.

Ennyi, bazmeg!

Fónagy azt kihagyta a válaszából, hogy a magyarországi kaszinótulajdonosok rendre a kormány kegyeltjei. Elég csak a korábban szintén Orbánnal haverkodó Andy Vajna tulajdonából egy Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz köthető céghez vándorló, öt fővárosi kaszinót üzemeltető Las Vegas Casino Zrt.-t említeni.

 

Még szintén kedvelheted...