Versenyek

Itt a 2020-as Mr. Olympia győztese és a végeredmény

Szép versenyt és nagy küzdelmet hozott a 2020-as Mr. Olympia.

Magyar idő szerint vasárnap hajnal 5-re kiderült, ki lesz mostantól legalább egy évig hivatalosan is a világ legjobb testépítője.

Az első hely talán kicsit meglepő, mert a többség úgy kalkulált, hogy a Sandow-szobor idén a tavalyi győztes Brandon Curry vagy a nagy visszatérő, hétszeres Mr. Olympia Phil Heath kezébe kerül.

Nem így történt. A régóta top versenyzőnek számító, 2017-es második helyezett Big Ramy (Mamdouh Mohammed Hassan Elssbiay) nagyon meggyőző formával és brutál tömeggel jelent meg, és leiskolázta a mezőnyt.

Big Ramy

Az egyiptomi születésű testépítő ráadásul kis híján el sem tudott indulni a versenyen, végül egy különleges meghívóval segítettek rajta. Szerencsére.

A két, előzőleg talán esélyesebbnek kikiáltott versenyző – Brandon Curry és Phil Heath – végzett a 2. és 3. helyen, míg a tavalyi harmadik Hadi Choopan 4., William Bonac pedig 5. lett. Figyelemreméltó a nagy Lee Labrada fiának debütálása: Hunter Labrada élete első Mr. Olympiáján 8. helyezett lett.

Közzétették a pontozólapokat is, amelyen az látszik, hogy Ramy győzelme egyértelmű, de az előzsűrizés után még Phil Heath volt a második:

A 2020-as Mr. Olympia élmezőnye és a pénzdíjak:

1. Big Ramy, $400,000
2. Brandon Curry, $150,000
3. Phil Heath, $100,000
4. Hadi Choopan, $45,000
5. William Bonac, $40,000
6. Akim Williams
7. Iain Valliere
8. Hunter Labrada
9. Dexter Jackson
10. Justin Luis Rodriguez

Még szintén kedvelheted...