Edzőterem fertőtlenítés
Bulvár Egészségügy

Így nyitnának ki fokozatosan az edzőtermek

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége (MEDZOSZ) egy kilenc pontból álló javaslatot az operatív törzsnek, Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének, valamint Szabó Tünde sportállamtitkárának.

Dechert Áron, a szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta, egy hónapos tesztnyitási időszakot javasolnak.

Számításai szerint a tesztidőszak nagyjából február 20-tól nagyjából március 20-ig terjedhetne, amit reményeik szerint a hónap végétől már a normál üzemmód követne a hazai edzőtermekben.

A fő irány, hogy a helyiségekben ne legyen zsúfoltság, valamint a maszk használata sem lehet kérdés.

Trükkösen kerüli meg a járványügyi korlátozásokat egy budapesti edzőterem

Utóbbi alól kivételt legfeljebb az aktív mozgást végzők képezhetnének. A javaslatuk szerint a kardiogépek között plexifalat kellene felhúzni, illetve a tesztidőszakban ne üzemelhessenek a büfék, illetve a vizesblokk-helyiségek. Fontos pont végül az is, tette hozzá Dechert Áron, hogy

a termeknek gondoskodniuk kellene a vendégek előzetes regisztrációjáról,

hogy tudják, adott napon hány ember szeretne sportolni náluk.

Jelenleg 2500 magyarországi edzőteremből mintegy 500 az, amely az ismertetett kilenc pontot elfogadta, de szeretnék, ha ez a szám a héten legalább 1000-1200-ra emelkedne.

Az elnök arra is kitért, hogy az ajánlatuk szerint, figyelemmel a biztonsági távolságok betartására, egy terem hasznos területének legfeljebb 40 százalékán lehessenek vendégek. A javasoltaktól eltérőkre bezárás várna – tette hozzá Dechert Áron.

Még szintén kedvelheted...