Átverések, kamu fogyasztószerek

Így nem fogyott le Szabó Melinda – újabb zöld kávés átverés

A zöld kávét már több éve úgy tolják, mintha valami elképesztő varázsszer lenne. Egy korábbi átverést már mi is boncolgattunk ezzel az anyaggal kapcsolatban, melyben részletesen kifejtjük, miért nem ez a termék lesz az üdvözítő ahhoz, hogy végre ne egy zsíros disznó nézzen rád vissza a tükörből.

A lényeg: Az elmélet szerint a még zöld, tehát pörköletlen kávébabból nyert kivonat itt a kulcs, egész pontosan a benne található klorogénsav. A 240-250 fokon megpörkölt kávéban ez már nincs jelen.

Maga a klorogénsav egy erős antioxidáns, tehát védelmet nyújthat a daganatképződéshez vezető szabadgyökök ellen.

Természetesen van kísérlet is, ahol állítólag a résztvevők 12 hét alatt átlagosan 9 kilót fogytak, és naná, hogy az egészet zsírból adták le. Semmit nem változtattak sem étkezési sem sportolási szokásaikon, magyarul ugyanolyan szarul kajáltak, mint előtte, és a testmozgás is maximum addig tartott, míg ki- vagy beszálltak az autójukba.

Mi ebben a hiba?

Mindössze az, hogy a zsír nem fog egy antioxidáns hatására távozni a szervezetből. Ahhoz, hogy szervezetünk zsírraktárainkhoz nyúljon, kalóriadeficites állapotba kell kerülnie. Ezt pedig úgy tudjuk elérni, ha egyrészt kevesebb szénhidrátot és zsírt viszünk be, az izmaink megtartásához nélkülözhetetlen fehérjebevitel mellett, másrészt aerob és súlyzós edzést végzünk.

Eddig még soha senki nem fogyott le semmilyen szertől, ha nem változtatott gyökeresen az életmódján. Ha viszont ez sikerül, már teljesen felesleges kamu fogyasztószerekhez nyúlni.

Na de nézzük „Melinda” sztoriját

Teljesen egyértelmű, hogy az egyébként bizalomgerjesztőnek kicsit sem nevezhető domainen (articles7.com) található weboldal az általában nem túl tájékozott fogyni vágyók közül is a legbutább réteget célozza meg. Azokat, akik számára elegendő, hogy valami jó nagy betűkkel le legyen írva, és az állítások hitelességét eszükbe sem jut megkérdőjelezni. Miért is tennék, hiszen „bemondta a tévé” – pontosabban valaki odaírta, még képekkel is illusztrálta.

Főhősünk Magyarországon a Szabó Melinda nevet használja, és igen látványos „átalakulás”-t próbálnak demonstrálni vele. A bal oldali képen látható kövér hölgyből filigrán kisasszony lett. Vagyis lenne, ha nem ordítana, hogy két különböző személyt látunk.

Na és tényleg egy Szabó Melinda nevű magyar nő írja ezt a „blogot”? Lófaszt! Ha rákeresünk a képre (jobb gomb, kép keresése ezzel: Google) más nyelven íródott klón-oldalak tucatjait hozza fel. Többségük cirill betűkkel íródott – orosz és bolgár piacra pozicionálva – , de azért kihámozható a szövegből, hogy a hölgyet Tatjana, és más szláv neveken fut. A hazugság újabb bizonyítéka.

Aztán egy mocskosul meggyőző szöveg jön a hiszékenyek számára:

Sem diéták, sem tabletták nem segítenek, csak „megeszik” az Önök pénzét!

Sport – túlságosan időigényes és bonyolult. Akkor mit tegyünk?

Diéták alatt itt valószínűleg az oldal készítői által ismert valóban haszontalan, semmirevaló, koplalós módszerekre gondol. Ezek tényleg szarok, de egy precízen összeállított, egyénre szabott, ésszerű diéta igenis alapvető fegyveres a dagadtság elleni harcnak.

A sport időigényes és bonyolult? Ezért már tényleg börtön járna! A legalattomosabb módszerekkel próbálják elhitetni az emberekkel, hogy a diéta és mozgás HELYETT van más, egyszerűbb megoldás is – beszedni valami szart. Csak érdekes, hogy szinte naponta bukkan fel olyan termék, ami az egyedüli megoldást jelenti. Na és miért nem sikerült mégsem lefogyni annak a több százmilliónyi elhízott embernek? Ők még nem ismerik a csodaszert, te viszont igen! Te vagy a kiválasztott! Hagyjuk már…

2 hét alatt 12,7 kilót fogyni?

Merthogy a kamuweboldal ezt állítja. Természetesen le lehet adni ennyi súlyt, de hogy az nem zsírból fog menni, az hétszentség! Heti 6 kilós fogyás az nem más, mint:

  • víz
  • glikogén (izomban tárolt szénhidrát)
  • és izomveszteség.

Ja, mellette biztos lemegy pár gramm zsír is… Ha ilyen drasztikus mértékű fogyás történik, az végső soron az egész folyamatot a visszájára fordítja.

Hihetetlenül hangzik? Mindjárt érthetőbb lesz.

Ahhoz, hogy könnyen megszabadulhass a testzsírodtól, amellett, hogy kalóriadeficitbe kell, hogy kerülj, az anyagcserédet is fel kell gyorsítanod. Az anyagcsere pedig mindig gyorsabb azoknál, akik nagyobb izomtömeggel rendelkeznek – hiszen az izmok fenntartása is nem kevés energiát emészt fel. Te pedig azzal, hogy koplalással, ésszerűtlen mozgásformákkal (klasszikus példa, amikor valaki futással próbál zsírt égetni) lebontod az izomzatod egy részét (hisz ezzel kevesebbet mutat a mérleg), pont a zsírégetést fogod akadályozni. Sőt, a kevesebb izomtömeg mellé lassabb anyagcsere, és még gyorsabb zsírfelhalmozódás jár. Ez a közismert jojó effektus lényege.

Külön említést érdemelnek a cikk alatti kamu hozzászólások. Nagyon hihető, hogy ennyi lelkes ember, ugyanolyan stílusban írja le „igaz” történetét. Nézd meg pl. a Sovány Sára nevűt. Micsoda átalakulás… És ezt milliók szopják be sajnos.

09.09.2015 – 07:02 Sovány Sára

Kipróbáltam a zöld kávét, eredményem 6 hét alatt – mínusz 34,5kg!!! Soha sem hittem volna el, ha nem velem történt volna meg. Ez tényleg megdöbbentő! Melinda, őszintén hálás vagyok Önnek!

 

Ki üzemelteti az oldalt?

Ha még ezek után is képes vagy rákattintani a megrendelőfelülethez vezető linkekre, a greencoffeeplus.hu oldalra jutsz. Ahol semmilyen adat nincs arra, hogy kitől veszed a terméket, és elérhetőséget sem találsz. És akkor biztos igaz a 30 napos visszavásárlási garancia is, ugye?

A domain regisztrárból még kiderül pár gyanús dolog:

domain: greencoffeeplus.hu
domain-használó:     JPT Investment Partners Limited
domain-használó: JPT Investment Partners Limited
cím: Chrysorogiatissis & Kolokotroni –
cím: 3040 Limassol
cím: CY
telefon: 48.607572124

Limassoli, tehát ciprusi címre van bejegyezve a domain. 

A fejlesztő (akinek lehet, hogy semmi köze az átveréshez, csak elvégezte a rá bízott melót):

admin-kontakt: 23VNet DNS Admin
cím: Victor Hugo u. 18-22.
cím: 1132 Budapest
cím: HU
telefon: +36-1 4501222
telefax:  
hun-id: 2000348507

(Ezek a domain.hu, bárki által megtekinthető, nyilvános adatai. Ha esetleg perelni szerettél volna, kis szélhámoska.)

Amit jól jegyezz meg!

A fogyás nem egyenlő a zsírégetéssel. Nem az az elsődleges, hogy a mérleg kevesebbet mutasson, hanem az, hogy minél kevesebb zsír legyen rajtad. Ezt pedig kizárólag ésszerű diétával és mozgással tudod elérni. Legjobb, ha súlyzós és aerob edzést is végzel.

Ne használj fogyasztószereket, mert legjobb esetben is csak a pénztárcád látja kárát. Rosszabb esetben az egészségedet is veszélybe sodrod. Mindig kételkedj, ha gyanús domainen keresztül, hazugságokkal próbálják rád sózni a legújabb gagyi szarságot. Ha az oldalon nem szerepel az üzemeltetők elérhetősége, semmit se vegyél tőlük. Vagy rendeld meg az egész raktárkészletüket valami kamu címre – de ezt a tippet nem tőlünk hallottad.

(A tippet köszönjük Tibornak. Ha te is találkoztál már olyan átveréssel, amiről még nem írtunk, kérjük, jelezd nekünk e-mailen: testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon)

 

„Meglepő”: ez a csodaszer sem ér egy kalap szart sem

„Powerbomb” – tömegnövelő kapszula hülyéknek

Forskolin – zsírégető a „javából”!

Kamu fogyasztószer – egy belgyógyász észrevételei

Felejtsd el a súlyzót! Itt a vaskarika!

Garcinia Loss – „fogyasztószer” hiszékenyeknek

A nő, aki sosem fog lefogyni

Tömegnövelő tabletta? A Muscle Max átverés

Acai Berry 900 – 12 kilós fogyás 5 hét alatt?

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük