Átverések, kamu fogyasztószerek

Így „lesz” lapos hasad FOS-koktéllal – nem vicc!

Különleges, haslapító koktéllal hülyítik az arra érdemeseket mostanában. A termék megtalálható a reformélelmiszeres webáruházak zömében, pl. itt is.A koncentrátum nevében a béltisztító szó szerepel ugyan – ez is megérne egy misét persze -, de eladni azzal próbálják, hogy fogyaszt, mi több: laposítja a hasat!

Na és hogyan? Kb. úgy, mint a kőleves. Teszel bele mindent, ami egy levesbe kell, a kő szerepe meg igazából mellékes.

A termék összetevői között a szokásos gyógynövények mellett megtalálható a FOS is. Ez most nem híg székletet jelent, hanem bélflóra építő prebiotikumot (frukto-oligoszacharid).

Szóval állítólag ez a FOS-ből készült cucc állítólag hozzájárul a testtömeg-csökkentéshez is, ha betartunk 5 szabályt. Melléírtuk pirossal a megjegyzéseinket.

1. a napi folyadékbevitel 3 liter. Egy 40 és egy 120 kilós embernek is? A vízfogyasztásról itt írtunk.
2. naponta 5-6 étkezés, egyszeri adag nem több, mint az ökölbe szorított kézfej. Nehogy kiszámold a tápanyagmennyiséget, inkább egyél nyugodtan egyik étkezésben ökölnyi szalonnát, a másikban csirkemellet.
3. Rágás! Minden egyes falatot alaposan meg kell rágni, hiszen az emésztés a szájban kezdődik, így lúgosítjuk el az ételt. Ez jó, de a fogyáshoz vajmi köze van.
4. Hetente 3×1 óra testmozgás, az egyéniségünknek a leginkább megfelelő, ez akár ütemes séta is lehet. Csak aerob edzéssel nem érsz el számottevő eredményt. Kell a súlyzós is!
5. Törekedjünk a stressz levezetésére, mondjuk meditáció segítségével, ugyanis a negatív érzelmi állapot, biokémiai folyamatok ezreit indítja el a testben, ami savakat generál. Ezért amikor méreganyagokról beszélünk, még véletlenül se gondolja senki, hogy csak táplálék útján tudja magát mérgezni! A fogyás tekintetében ez is irreleváns.

Még a helyes étrend (nem ez az öklös marhaság), a víz és a mozgás elmenne, a többi persze marhaság, de a parasztnak kell a humbug szöveg.

Hatás(?)mechanizmus

Megint az emésztés gyorsításával jönnek. Mi köze ennek a zsírégetéshez?

A gyógynövényeket olyan kombinációban tartalmazza az ital, amely serkenti a gyomorban és a belekben az emésztőnedvek kiválasztódását, és így a zsírok bontását. Természetes úton gyorsítja az anyagcserét.

Mondjuk nem is írják le a varázsszót, de a suttyó ezt azzal társítja, hogy a termék majd jól lefogyasztja.

A legrohadékabb átverős szöveg csak ezután jön:

Így különösebb megerőltetés, életmódváltás nélkül tisztíthatjuk szervezetünket és figyelhetjük, hogyan lesz napról napra laposabb, feszesebb a hasunk.

Na persze, ilyen egyszerű ez. Be ne dőlj az ilyen reklámoknak! Ha elakadtál, kérj segítséget, és írunk neked személyre szabott étrendet és edzéstervet!

A tippet köszönjük Tibornak, küldjetek még ilyen szarokat a testepitek@testepitek.hu e-mail címre, vagy Facebookon.

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük