Sérülések

Húzódások és kezelésük

A húzódás az egyik leggyakoribb sérülés, mely az izmokat, inakat sújtja. Izomhúzódás esetén az extrém terhelés hatására az izomrostok egy része megnyúlik. Előfordulhat kisebb-nagyobb duzzanat a sérülés helyén, de a húzódás többnyire láthatatlan marad.

 

A húzódás kezelése

Enyhébb esetben a panaszok többnyire megszűnnek pár nap pihenés után, ellenkező esetben azonnal forduljunk orvoshoz! Segíti a gyógyulást a sérült testrész felpolcolása, a duzzanat hideg borogatása, jegelése, majd ennek lelohadása után a meleg borogatás. Szintén gyorsíthatja a felépülést gyulladáscsökkentő gyógyszerek, kenőcsök használata.

Húzódás szinte minden izom-ín szekcióban előfordul, leggyakrabban a combon, de számolni kell a mellizom, bicepsz és hátizom tapadási pontjainak közelében bekövetkező húzódásokkal is.. Nagyon fontos, hogy alaposan melegítsük be izmainkat edzés előtt, de ne nyújtsunk, mert az fokozza a sérülésveszélyt, főleg, ha hideg izmokat nyújtunk.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

1 hozzászólás

  1. Hornyánszki Endréné says:

    Én le estem a létra 3.fokáról törést nem állapítottak meg,ez történt már 3hónapja azóta is fáj a derekam. Gondolom el kellene mennem egy ct-re.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük