Húsok és húskészítmények fehérje-, zsír – és kalóriatartalma

Húsok és húskészítmények fehérjetartalma, valamint szénhidrát-, zsír- és kalóriatartalma.

A húsok fehérjetartalma a legfontosabb

A húsok fehérjetartalma alapvetően a legfontosabb mérőszám, amely megmutatja, hogy az adott élelmiszer testépítő szempontból mennyire illeszthető be étrendünkbe.

A zsír sem mellékes

A húsok zsírtartalma a másik fontos mutató, érdemes az alacsonyabb zsírtartalmú húsokat választani, ha nem akarunk nagyon behízni tömegnövelés alatt.

Húsok és szénhidrát?

A húsok szénhidráttartalma többnyire elhanyagolható, nem is kell az élelmiszercímkén figyelni ezt a mérőszámot.

Húsok és húskészítmények

Élelmiszer (100g)

Fehérje (g)

Szénhidrát (g)

Zsír (g)

Kcal (g)

Bárányhús

20

0,3

13

200

Baromfi párizsi

20

0

17

236

Baromfi virsli

18,8

0

13

190

Betétes kenőmájas

13,4

0

30

334

Borjúhús

21

0,5

5

123

Borjúmáj

21

3

3,5

129

Csabai csípős kolbász

20

0,3

42

472

Csabai paprikás szalámi

19,6

0,3

45,8

508

Csemege debreceni

15,7

0,2

27

280

Csirkecomb

21

0,5

5,2

136

Csirkemell

25

0,5

1

112

Csirkemáj

20

3

3,7

128

Disznósajt

14,5

0,2

28

323

Extra kenőmájas

15,5

0,3

23

324

Fácánhús

22,3

0,5

1,9

109

Füstölt csemege disznósajt

16,2

0

24,4

293

Füstölt parasztkolbász, szárazkolbász

15,5

0,3

25,5

301

Füstölt parasztsonka

17,2

0,1

33

378

Füstölt tarja (főtt)

15

0,3

15

203

Gépsonka

22,6

0,4

7,1

156

Házi szárazkolbász

23

0,2

44,7

510

Kacsahús

19

0,4

12

190

Lecsókolbász

16,3

0,3

22,9

281

Libahús

16

0,2

35

380

Libamáj

22,1

0,2

40

203

Májas hurka

14

8,7

23

307

Marha lábszár

16

0,6

7

199

Marhanyak

16

0,5

15,2

236

Marhahús (sovány)

16

0,6

19

228

Marhahús (kissé zsíros)

16

0,5

21

255

Nyári szalámi

18

2

40

298

Nyúlhús

21

0,4

8

158

Olasz felvágott, mortadella

13,7

0,3

30,8

343

Pacal

16

0

11

168

Pápai páros

12

0

32

337

Paprikás téliszalámi

24,5

0,3

42,6

98

Párizsi

12

0,2

18

219

Pulykacomb

20,5

0

9,5

174

Pulykafelvágott

21

0,1

7,5

154

Pulykamell

24

0

1,3

108

Sertéscomb

21

0,4

8

163

Sertéskaraj

21,6

0

6,9

155

Sertésmáj

20

2,5

5,3

139

Sertésnyelv

17

0,5

16

213

Szarvas

21

0,6

4

123

Téliszalámi

25

0,3

46

532

Turista felvágott

28

0,3

31

403

Vadász felvágott

16,3

0,2

19

245

Véres hurka

13

8

23

291

Virsli

20

0,2

12,5

238

Zala felvágott

15,6

0,6

20

253