Étrenddel kapcsolatos tévhitek

Hülye kérdések diéta alatt

Hülye kérdések diéta alattHa belekezdesz egy normális diétába, szinte csodabogárnak néz majd közvetlen környezeted. A néphülyítésben a női-életmód-trend-akármi magazinok járnak élen, és az általuk kinevelt, magát 2 szennycikk elolvasása utána szakértőnek gondoló réteg megtalál okos és értelmes kérdéseivel. Összegyűjtöttem a legjobbakat, melyekkel eddig találkoztam.

Hogy bírod majd a koplalást?

Ugye, az átlag trendi picsa/segg egyből azt hiszi, hogy a diéta egyet jelent az éhezéssel. Étrend az nincs, mert az már bonyolult, de az egyszerű elméje még annyit felfogott a „fogyimagazinok” tanításából, hogy este 6 után nem szabad enni, és minél kevesebbet kell enni mert az a jó…

Mennyit akarsz fogyni?

Az a jó még ebben az állatfajban, hogy mindig pontosan tudja, mennyit kell leadnia. „Még van rajtam 12 kiló fölösleg.” Hogy honnan a bánatból jön ez neki, rejtély. A BMI kalkulátorra hagyatkozik? Szerintem belátható időn belül nincs arra esély, hogy ezek felfogják: nem kilogrammokat, hanem zsírt szeretnénk leadni.

Nem lehet pontosan megmondani, hogy mennyi rajtunk a leadandó zsír. De van egy titkos módszer: diéta alatt használd néha a tükröt, és máris látod a változást, vagy annak hiányát. A mérleg szerepe másodlagos.

Hogy tudsz majd lemondani a csokiról/gyümölcsről/kenyérről, hiszen ezekre szüksége van a szervezetnek?

Ez is egy hatalmas baromság. A szervezetnek hasznos tápanyagokra van szüksége, a fent említett „élelmiszerek” viszont ilyesmit nem tartalmaznak. A lemondás tehát maximum az ízekre vonatkozik, de mivel már feltalálták az édesítőt, az édesszájú diétázók sem nyavalyoghatnak többé.

Milyen étvágycsökkentőket használsz?

Ki mondta, hogy az étvágyat egyáltalán csökkenteni kell bármivel is? Ha éhes vagy, eszel. Nyugodtan ehetsz sovány húsokat, zöldséget, a nap első felében összetett szénhidrátokat is. Lényeg, hogy legalább megközelítőleg ki legyen számolva a mennyiség.

Nem hízod majd vissza a leadott kilókat?

Aki kilókat akar leadni, az meg is érdemli a sorsát. A diétás étrend simán tartható akár életünk végéig, még némi csalás is belefér.

A hülye diéták viszont tényleg így működnek. Az illető lead x kilót – nagyrészt izomból, majd visszajön zsír formájában.

Más kérdés, ha tömegnövelő és diétás ciklusokat váltakoztatok. Mert tömegnövelés alatt természetesen nem csak izmot fogok felszedni, hanem több-kevesebb zsírt is, attól függően, hogy mennyire tiszta az étrendem.

Miért nem futsz? Amerikában/Ausztráliában/Nagy-Britanniában mindenki fut reggel

És mindenki dagadt is marad. A futás már kardió mozgás, melynek során az energia nagy részét nem zsírból, hanem glikogénből fedezzük. Ki a fene akar izmot bontani?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fentebb említett népek nem azért dagadtak, mert futnak, hanem azért, mert tesznek az étrendre. Láttam én már kocogás után (közben) cukros üdítőt ivó elmebetegeket.

 

 

Még szintén kedvelheted...

2 hozzászólás

  1. Marika T says:

    Hello,

    Megjegyezném, hogy attól még, hogy trgár jelzőkkel illetitek a fogyi tabletták reklámjainak hivőket, és Dr. Csernus stílusában szapuljátok őket, még nem fognak rögtön a ti módszereitekkel kezdeni a fogyáshoz, viszont fennállhat a veszélye, hogy a lekicsinylő hangnem miatt a köznyelven „izomagy” nevű kategóriába sorolnak benneteket, és a tájékára sem mennek a konditermeknek, ahol biztosan tudhatják, hogy ilyen fajta emberekbe botlanak. Megértem, hogy ti is el szeretnétek adnia saját termékeiteket (aerob edzésterv, diétaterv, stb.), de véleményem szerint annak nem EZ a megfelelő módja. Köszönöm figyelmeteket amennyiben időt szakítottatok az eümailem elolvasására.

    1. testepitek says:

      Mi lenne, ha nem hit kérdése lenne, hanem a tényeket mérlegelve döntenénk valami mellett, te nagyon hülye? Szedjed csak a tablettáidat, aztán jöhet az előtte-utána kép, milyen szuper formád lett 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük