Horváth Laura
Versenyek

Horváth Laura második lett a crossfit-világbajnokságon

Horváth Laura a második helyen végzett az Egyesült Államokban rendezett crossfit-világbajnokságon.

Horváth Laura

 

A 24 éves magyar sportoló karrierje során másodszor állhatott dobogóra a sportág legrangosabb eseményén, 2018-ban ugyancsak második volt.

„Nagyon jó verseny volt, talán az egyik legkomplexebb, gyakorlatilag mindent leteszteltek. Fantasztikus érzés volt újra ennyi ember előtt versenyezni, mivel az elmúlt két évben gyakorlatilag csak online viadalokat rendeztek. Nagyon fókuszált voltam végig, rengeteg segítséget kaptam a felkészülés során, ez egy igazi csapatmunka volt”

– nyilatkozta az MTI-nek Horváth, aki most hazautazik Magyarországra és néhány hét pihenőt követően folytatja a munkát.Horváthot csak a sportág élő legendája, a sorozatban ötödik győzelmét arató ausztrál Tia-Clair Toomey előzte meg, míg a harmadik helyen a kétszeres bajnok (2011, 2012) izlandi Annie Thorisdottir végzett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Horvath (@laurahorvaht)

A férfiaknál az ezt megelőző öt viadalon győztes Mat Fraser visszavonulását követően megüresedett trónt a 22 esztendős amerikai Justin Medeiros foglalta el.

Horváth Laura crossfit-versenyző

A győztesek mindkét nemnél 310 ezer dollárral gazdagodtak, a másodikok 120 (kb. 36 millió forint), a harmadikok 80 ezer dollárt kaptak. A verseny összdíjazása 2,5 millió dollár volt.

A négynapos viadalon a versenyzőknek összesen 15 feladatsort kellett teljesíteniük, Horváth négy harmadik-, két második- és egy első helyet is szerzett a 37 fős női mezőnyben.

Fotók: Facebook/Horváth Laura

Még szintén kedvelheted...