Horváth Laura
Versenyek

Horváth Laura kijutott az amerikai crossfit vb-re – csodáld meg lenyűgöző fizikumát!

A sikeres selejtezőt követően az európai regionális kvalifikációs versenyen is kiválóan szerepelt Horváth Laura, aki az összetett második helyezésével jutott ki az Egyesült Államokban sorra kerülő világbajnokságra.

A mindössze 21 éves versenyző klubjának tájékoztatása szerint a közép-európai régió kvalifikációs versenyét péntektől vasárnapig Berlinben rendezték, Horváth Laura végig az élmezőnyben szerepelt, az utolsó feladatsorban (wod) pedig futamgyőztesként tette még biztosabbá világbajnoki részvételét. A regionális küzdelmek másik magyar résztvevője, Szakolczai Fédra 29. helyen végzett a 40 fős mezőnyben.

„Nagyon akartam, tudtam, hogy meg tudom csinálni és véghez is fogom vinni. Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus verseny volt, szerencsére feküdtek is nekem a feladatsorok”

– mondta az MTI-nek Horváth Laura, aki 16 éves koráig falmászó volt, öt esztendeje crossfittezik.

„Minden versenyen az a célom, hogy nyerjek, ne csak jól érezzem magam. Meg akarom mutatni a világnak és Amerikának, hogy mit tudok”

– tette hozzá a világbajnoksággal kapcsolatban.

A vb-t 2007 óta rendezik meg, magyar versenyző eddig egyetlen egyszer szerepelt, 2013-ban Kovács Lacee 25. helyen végzett. Az idei esemény nyílt selejtezőit februárban bonyolították le többszázezer nevezővel, majd ezt követték a regionális selejtezők, magát a vb-t augusztus 1. és 5. között a Wisconsin állambeli Madisonban rendezik.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, pliometrikus, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

Mi is írtunk róla, és bár a testépítést és erőemelést hatékonyabbnak tartjuk, Laura fizikuma egészen király. Nézd, milyen súlyokkal játszik:

107 feeling okaaayyyyishhh today 👅 #SplitJerksAreHard #Shaky #WhySoSlow🤷🏼‍♀️ #🐌 @crossfitbbros @dekacomp

Laura Horvath (@laurahorvaht) által megosztott bejegyzés,

Laura Horvath (@laurahorvaht) által megosztott bejegyzés,

Laura Horvath (@laurahorvaht) által megosztott bejegyzés,

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük