Diéta Kérdezz: testepitek@testepitek.hu Ti kérdeztétek

Hogyan tudnék a hasamról zsírt lefaragni tömegnövelés alatt?

Úgy látszik, nem írtuk elégszer, vagy elég nyomatékosan, hogy ha valaki (naturálban) tömegel, vajmi kevés esélye van arra, hogy szálkásodjon is mellette.

Kérdés:

Heló

Jelenleg tömegelek 173cm és 78kg vagyok.
A kérdésem az lenne hogy a hasamból (alsó rész) hogy tudnák egy kicsit lefaragni?
Tudom hogy tömegnövelés és egyszere zsírvesztés nincs. Szoktam aerob edzést végezni ami (20-30perc) futópadon max döllésszögbe gyaloglás ,illetve szobakerékpáron max ellenálással tekerés.
Helló!
Faragni sajnos csak késsel tudsz, de az kicsit fájdalmas. Ráadásul az aerob edzést sem végzed jól. Ellenállásra egyáltalán nincs szükséged, mert ilyenkor minimalizálni kell az izommunkát. Tekerd alapállapotban azt a biciklit, gyalogolni meg érdemesebb a szabadban.  Az időtartam meg legyen 40-50 perc. Tömegnövelő ciklusban az aerob edzés csak egészségmegőrző célt szolgál, ha az étrended nem diétás, akkor nem fogsz zsírt égetni. De ilyenkor fontosabb az izomtömeg növelése.

Az aerob edzésről itt olvashatsz bővebben >> 

Az meg csak legenda, hogy most épp innen vagy onnan fogsz zsírt égetni. A tested komplex egész, és ha beindul a zsírégetés, mindenhonnan égeted a felesleget, persze eltérő mértékben. Férfiaknál kritikus a hasi rész – pont ami nálad is problémás -, a nők pedig a comb- és fenéktájon felgyülemlett zsírral bajlódnak többet.

Nem tudsz más tenni, mint felosztani tömegnövelő és diétás ciklusokra az évet, vagy éveket. Tömegelni lehet lassan, kevés zsírosodással, vagy drasztikusabb zabálással, ami általában nagyobb izomtömeg-növekedést, de több zsír felszedését is eredményezi.

Ha úgy gondolod, elegendő izomtömeget szedtél fel, kalkuláld bele a diéta alatti izomveszteséget – ami dopping nélkül törvényszerű – és kezdj diétázni. Itt olvashatsz egy alap diétás étrendet, és ekkor már van értelme a zsírvesztés érdekében is heti 3 súlyzós edzés mellé 3 aerobot is beiktatni.

Tedd fel kérdésedet itt: testepitek@testepitek.hu, és ha tudunk, segítünk! Magánlevélben ingyenes tanácsadást nem vállalunk, a kérdésed itt fog szerepelni (név nélkül is lehet) a cikkek között, hogy más is tanuljon belőle.

tápanyagtáblázatokban megnézheted, hogy az étrendedbe beilleszthető élelmiszerek mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt tartalmaznak.

Ha egyéni étrendre van szükséged (mint mindenkinek),  szólj, segítünk és kiszámoljuk neked!

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük