Diétázz normálisan!

Hogyan lesz nagy kezed? A legjobb edzésterv

Pontosabban: karod.

Itt a tuti tipp, csoda edzésterv következik, szabadalmaztatva van már, így megosztom veletek. Szóval…

Az a trükk, hogy nincs trükk. Ezerféle módszerről olvashattál már magazinokban, könyvekben (látott már valaki testépítésről szóló könyvet, ami 500 oldalnál rövidebb? Én még nem.), csinálj x (általában kurvasok) gyakorlatot, még több sorozatot, x-y db. ismétléssel. Legjobb, ha a profik edzéstervét másolod le, hisz ők is ettől lettek nagyok…

Ez mind-mind baromság. Miért másolnád le egy 120 kilós profi sportoló edzését, ha te nem vagy azon a szinten? Valószínűleg heteken belül túledzés lenne a vége, és még csökkennének is a méreteid. Hagyd a fenébe mások edzéstervét, tapasztald ki magadnak, mi az, amitől fejlődni fogsz. Végezd szépen az alapgyakorlatokat:  fekvenyomás, guggolás, evezés, felhúzás, vállból nyomás; és tegyél ezek mellé 2-3 gyakorlatot mindkét felkar izmodra (gy.k.: bicepsz, tricepsz) és alkarra is. Heti egyszer eddz karra, ha szupergyorsan regenerálódsz, akkor max. kétszer.

Nem is volt szó igazából a karedzésről? Úgyis mindenkinek ez az első számú izomcsoportja, érezzétek most egy kicsit, mennyire túl van lihegve ez a téma.

Tehát összegezve, a még gyengébbek kedvéért:  heti egy karedzés, 2-3 gyakorlattal, aztán tűnés haza pihenni. És legközelebb ne a karméreteddel hencegj a kocsmában (kölyökpezsgő-árúsító helyen), hanem mondjuk a vádliddal… Abszurd?

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük