Kérdezz: testepitek@testepitek.hu Ti kérdeztétek

Hogyan csökkenthetném a lábizmaim tömegét?

Na, ilyen kérdést sem kaptunk még eddig, legalábbis férfitől nem. Mert ki az az őrült, aki bárhonnan is izmot szeretne veszíteni? Tom Platznak senki ne mutassa meg ezt a cikket.

Üdv, az lenne a kérdésem, hogy lehetséges lenne helyileg izomból fogyni?
Konkrétan a lábamra gondolok, mivel túl izmos, és így nem igazán tetszik, azonban máshonnan azért nem szeretnék izmot veszteni. Ezt hogyan lehetne elérni? Nem cingár lábakat akarok, csak elég rövidek a lábaim, és genetikailag ilyen ,nem edzettem rá így külön, és örülnék, ha kicsit vékonyabbak lennének.

Jól sejted, hogy a nem létező helyi zsírégetéssel szemben helyi izomvesztés nagyon is létezik. Ami nálad erősen megnehezíti a projekt sikerességét, az a tényező, hogy

genetikaliag nagyok a lábaid.

Ez azt jelenti, hogy a szervezetednek ez a „komfortzónája”, amibe igyekszik minden kilengésből visszatérni, pont úgy, mint az ektomorf srác, aki, ha abbahagyja az edzést, elkezd izomból fogyni. A kövér meg hízni.

Talán még nem késő átgondolnod, hogy a lábizmaid csökkentése helyett inkább a felsőtested izmait növeld hozzájuk. Még az is lehet, hogy ez a könnyebb út!

Na de lássuk, mik a lehetőségek, ha nem sikerült meggyőznünk. Ha láttál már begipszelt, törött végtagot meggyógyulni, akkor helytálló lehet az a tipped, hogy ne használd ezeket az izmokat. A teljes mozdulatlanság az izmok elsatnyulásához vezet. De pont a láb esetében marha nehéz kiiktatni az izommunkát, hiszen járni muszáj. Az egyértelmű, hogy az érdemi súlyzós edzést el kell felejtened a lábizmokra, viszont az arányok javítása miatt a felsőtestedre fordíts nagyobb figyelmet.

A tápanyagmennyiségek megváltoztatása, csökkentése működne, ha nem csak lábizomzatot szeretnél veszíteni. A testedre komplex egészként tekints, ha kevesebb fehérjét, szénhidrátot viszel be, mint amennyi a növekedéshez szükséges, mindenhonnan izmot fogsz bukni.

Segíthet a közepesen intenzív kardióedzés (futás, kerékpár): mivel jó a lábgenetikád, a sprint még izmot is hozhat, így maradj egy közepes intenzitásnál. A lábizmaid már dolgozzanak, de ne legyen olyan intenzív, mint a sprint. Az időtartamot lődd be valahol 40-60 perc közé.

Érdemes az összetett felsőtest-gyakorlatokat is kerülni, mert a felhúzásnál, állva és ülve végzett nyomásoknál, de még a fekvenyomásnál is van némi lábmunka.

Mérlegeld, hogy melyik a fontosabb: lábizom-csökkentés, vagy a felsőtest tömegének növelése, és ezek függvényében dönts, melyik eszközt veted be.

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük