Hagymás-burgonyás csirkemell szeletek

Hagymás-burgonyás csirkemellszeletek

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
2 kg burgonya
6 fej vöröshagyma
Só, Bors
Olívaolaj

Elkészítése:

Ez egy egyszerű egytálétel, melynek elkészítéséhez szükségünk lesz egy fedővel rendelkező jénai tálra, vagy római tálra. Felkarikázzuk a hagymát és a krumplit. Rétegesen lerakjuk a tálba, úgy hogy alulra kevés olívaolajat teszünk, majd egy réteg burgonya következik, amit sózunk, borsozunk. Erre a rétegre kerül a hagyma, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogy az alapanyag (2 fej hagymát tegyünk félre). Felülre hagyma kerüljön. Egy külön tálban befűszerezzük sóval, borssal, olíva olajjal a csirkemell szeleteket, és kissé állni hagyjuk. Amikor a fűszerek átjárták, ráfektetjük a tálba rétegzett köretre a hússzeleteket, és egy réteg hagymával zárjuk a sort.

200 fokon 2 óra hosszáig sütjük, majd egy fél óra alatt szépen fedő nélkül megpirítjuk.

Diétában fogyasztható?

Igen, hiszen csak “tiszta” alapanyagokat használtunk fel az étel elkészítéséhez.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük