
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
2 kg burgonya
6 fej vöröshagyma
Só, Bors
Olívaolaj
Elkészítése:
Ez egy egyszerű egytálétel, melynek elkészítéséhez szükségünk lesz egy fedővel rendelkező jénai tálra, vagy római tálra. Felkarikázzuk a hagymát és a krumplit. Rétegesen lerakjuk a tálba, úgy hogy alulra kevés olívaolajat teszünk, majd egy réteg burgonya következik, amit sózunk, borsozunk. Erre a rétegre kerül a hagyma, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogy az alapanyag (2 fej hagymát tegyünk félre). Felülre hagyma kerüljön. Egy külön tálban befűszerezzük sóval, borssal, olíva olajjal a csirkemell szeleteket, és kissé állni hagyjuk. Amikor a fűszerek átjárták, ráfektetjük a tálba rétegzett köretre a hússzeleteket, és egy réteg hagymával zárjuk a sort.
200 fokon 2 óra hosszáig sütjük, majd egy fél óra alatt szépen fedő nélkül megpirítjuk.
Diétában fogyasztható?
Igen, hiszen csak „tiszta” alapanyagokat használtunk fel az étel elkészítéséhez.