Edzés

Ha rajtad marad a súly…

Van néhány gyakorlat, melyeket segítő nélkül egyszerűen felelőtlenség végezni. Legveszélyesebb a fekvenyomás és a guggolás lehet, ha nem vagy gyakorlott abban, hogy miképpen szabadulj meg a rád visszazuhanó súlytól. Nagyon fontos tehát, hogy e két gyakorlat közben mindig álljon mögötted valaki, és ha szükséges kísérje végig a rudat, ha hajlamos arra, hogy túl későn avatkozik közbe.

Fekvenyomás

Ha fekvenyomsz, a munkasorozatok alatt nem árt, ha áll valaki mögötted, még ha csak tisztes távolból (1 méterről) figyeli is a gyakorlatot. Csúcskísérletnél pedig egyenesen kötelező segítőt alkalmazni, hiszen nagyon kellemetlen lehet 100+ kilót végiggörgetni a hasunkon.

 

Ha már megtörtént a baj, rajtad maradt a súly, és nincs a közelben senki, ne ess kétségbe. A legörgetés helyett próbáld az egyik oldalra billenteni a súlyt, és bújj ki alóla. A videón szereplő srác ügyesen megoldotta, pont sikerült neki 2-2 tárcsától megszabadulnia, és végül kinyomta. De persze ettől még ugyanakkora idióta marad, legfeljebb tapasztalt idióta:

Guggolás

Guggolás során még nagyobb súlyokkal tudunk dolgozni, a gyakorlat veszélye is igen nagy, ha nem mérjük fel reálisan képességeinket. Kérj meg valakit, hogy álljon mögéd, és kísérje a rudat, vagy tegye karjait a hónod alá. Jó megoldás az is, ha hátulról átölel, és tartja a mellkasodat.

Ha elvetemült módon segítőtárs nélkül guggolsz és rajtad marad a súly, dobd hátra, és ugorj ki alóla. Inkább fizesd ki a megrongált padlót, mint hogy életeddel fizess meggondolatlanságodért. 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük