Gyógyszermaffia Magyarországon – „inkább gyógyszert szedj, mint vitamint”

GyógyszermaffiaÉlete során legalább egyszer mindenkivel előfordul, hogy megtámadja valamilyen nyavalya: belázasodik, náthás lesz, köhög. Ilyenkor első dolga orvoshoz fordulni, és megkapja a szokásos receptet, egy halom gyógyszerrel. Nekem mindig is gyanús volt ez a túlzott gépiesség, hiszen két mondatot mondtam az állapotomról, háziorvosom már azon nyomban kezdte is írni az ilyenkor javasolt készítmény nevét.

A bili nálam akkor borult, amikor olyan hírek kezdtek el szállingózni, hogy bizonyos dózis fölött már nem lehet vitaminkészítményeket kapni egyes országokban, és idővel hazánkba is begyűrűzik majd ez az őrület. Azzal mindenki tisztában van, hogy a gyógyszerek csupán a betegséget segíthetnek leküzdeni. Ahhoz, hogy szervezetünk egészséges legyen, biztosítanunk kell a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag, víz és fehérje bevitelét. Ez az úgynevezett lobbi pedig pont ezt akarja megakadályozni, hát nem furcsa? Sejthető, mire megy itt ki a játék…

Az orvos véleménye

Megkérdeztünk egy szakmabelit  – név szerint Lenkei Gábort – erről a dologról. Bár ő már a „mi oldalunkon” áll, praxisa során testközelből tapasztalhatta, hogyan mossák át az orvosok fejét már az iskolapadban, és alakul ki ez a beidegződésük: gyógyszer mindenek előtt, a vitamintól viszont félni tessék! Lássuk a doktor okfejtését.

Mennyire érezhető hazánkban a gyógyszerlobbi jelenléte? Várható olyan szigorítás, mint pl. az Egyesült Államokban, ahol betiltottak több megadózisú vitamint is?

Lenkei Gábor: Én nem gyógyszerlobbinak, hanem gyógyszermaffiának nevezem ezt a társaságot, mégpedig azért, mert a tevékenységük káros volta messze túlmutat azon, ami még beleférne a lobbi szó tartalmába. Természetesen Magyarország sem kivétel azon országok alól, ahol a gyógyszermaffia aktívan tevékenykedik.

Dr. Lenkei GáborA legnagyobb kárt megítélésem szerint az okozza, hogy mára már kiteljesedetett az a múlt század elején elindított folyamat, amelynek az volt a célja, hogy az orvosképzés tananyagát minél inkább hozzáigazítsa a gyógyszermaffia érdekeihez.

Sikerült! Így aztán az orvosok semmit sem tanulnak, ennek következtében semmit sem tudnak az egészségről, a valódi egészségről. Csak betegségekben tudnak gondolkodni. Én is így voltam ezzel, mielőtt elhagytam a hivatalos kereteket. Az orvosokat félreképzik és félrevezetik. A félreképzett és félrevezetett orvosok pedig félrevezetik a nagyközönséget és a hozzájuk forduló pácienseket. Nem rosszindulatból, hanem kellő hozzáértés híján.

Nem értenek az egészséghez, így aztán bármilyen kedvezőtlen testi állapotot azonnal betegségként azonosítanak be. Ennek következtében – becslésem szerint – kétszer annyi embert minősítenek betegnek, és kétszer annyi embert ítélnek kényszerű gyógyszerfogyasztásra, mint amennyi indokolt lenne.

Ha valakit arra kényszerítenek, hogy hamis betegségtudattal éljen, és számára teljesen felesleges gyógyszereket fogyasszon, akkor ezzel, teljes bizonyossággal tönkre fogják tenni azt az embert.

Nemrég jelent meg a magyar sajtóban is, hogy az Európai Unió riadtan észlelte, hogy évente 200.000 európai hal meg gyógyszer mellékhatás következtében, és a mellékhatások miatti kezelési költség 80 Milliárd Eurót tesz ki évente, amely a magyar költségvetés éves bevételeinek majdnem duplája.

Évek óta mondom, sőt többször leírtam, hogy csak Magyarországon naponta 20-22-en veszítik életüket gyógyszer-mellékhatások következtében. Most, hogy az EU is „rájött” erre, még mindig nem látom, hogy lázas nyomozás vagy vizsgálat zajlana ez ügyben.

A magyar helyzetről írtam bővebben egyébként az „Egészségre ártalmas” című könyvemben, amelynek a „Cenzúrázott egészség Magyarországon” alcímet adtam. Nem véletlenül. Bemutatja, hogy a magyar „egészségügyi” hatóságok miképpen próbálnak meg eltiporni bármilyen olyan kezdeményezést, amely az egészségjavítás érdekében természetes, veszélytelen eszközöket alkalmaz, és amely a legkisebb mértékben is veszélyt jelenthet a gyógyszermaffia érdekeire.

Az Európai Bizottság évek óta dolgozik egy veszélyes törvénytervezeten, amely maximálná az alkalmazható vitaminok mennyiségét a készítményekben. Szerencsére rajtam kívül is jó néhány civil szervezet dolgozik azon, hogy felhívja a törvényhozók figyelmét az ebben rejlő veszélyekre, és eddig még sikerült megakadályozni ezt a kezdeményezést.

Találkozott-e/hallott-e már olyan esettel/esetről, ahol a páciensnek túlzott vitaminbeviteltől lett problémája?

Lenkei Gábor: Soha, nyolcévnyi működésünk során egyetlen egyszer sem. Sőt, a szakirodalom is rengeteg olyan adatot tár fel, ami alapján kijelenthető, a vitaminok a legbiztonságosabb anyagok közé tartoznak.

Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk nagyon bölcs választ adott erre a kérdésre, amikor így fogalmazott:

„A vitamin olyan anyag, amely akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg!”

Izomépítés és diéta tejjel?
A gyors fogyás titka
Fogyás hasról
Citrom-kúra: mennyi zsírt égethetünk el vele?
90 napos diéta – Ezért ne csináld!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük